به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه مدرسه کالو سال گذشته زمانی به شهرت جهانی رسید که عبدالمحمد شعرانی سرباز معلمی که در این روستای 35 نفره مشغول تعلیم و تربیت دانش آموزان بود، وقایع نگاری خود از روزهای تدریس در این مدرسه را در وبلاگ شخصی خود آغاز و آن را بعنوان کوچکترین مدرسه دنیا معرفی کرد.
وی در مراسم شروع سال تحصیلی گفت: با برگزاری کلاسهای نهضت سوادآموزی در روستای کالو به دنبال ریشه کنی بی سوادی بین مردم هستیم.
شعرانی با بیان این که تا پیش از این دختران این روستا فقط تا کلاس پنجم دبستان درس می خواندند، اظهار داشت: پس از جهانی شدن نام مدرسه کالو، دختران می توانند در مقاطع بالاتر نیز به تحصیل بپردازند.
معلم مدرسه کالو با بیان این که کتاب خاطراتش از تدریس در مدرسه و جهانی شدن نام آن به چاپ چهارم رسیده است، افزود: در ایام نوروز گذشته بیش از سه هزار نفر از اقصی نقاط کشور از این مدرسه و نمایشگاه عکس آن بازدید کردند.
به گفته وی بواسطه مطرح شدن نام کالو در رسانه ها جاده خاکی روستای جمال آباد تا جاده اصلی نیز در کمتر از دو ماه آسفالت شد.
برپایه این گزارش علی خسروی فرماندار دیر نیز با تبریک آغاز سال تحصیلی و هفته دفاع مقدس اظهار داشت: حضرت امام (ره) در بحث تعلیم و تربیت اصرار داشتند به فرهنگیان بیاموزند که پرورش و تعلیم بر آموزش و تعلم مقدم است و به همین جهت معلمی را شغل انبیاء می دانستند.
وی افزود: معلم مدرسه کالو نه تنها یک معلم که یک مربی پرتوان و یک نیروی پرتلاش برای حل مشکلات روستای جمال آباد بوده است.
فرماندار دیر با اشاره به حضور دانش آموزان و دانشجویان در سنگر دفاع مقدس افزود: حسین فهمیده دانش آموز 13 ساله با از دست دادن جان خود به ازای از بین بردن یک تانک دشمن بهترین و سرافرازانه ترین نوع مرگ را انتخاب کرد و جهانی شد.
این مدرسه از سال گذشته با چهار دانش آموز در مقطع دبستان به کوچکترین مدرسه دنیا شهرت یافته است و در سال تحصیلی جدید یک دانش آموز در مقطع اول دبستان به آن اضافه شده است.
پریسا، مهدی و امیررضا زارعی و اباالفضل فخرایی دانش آموزان این دبستان یک کلاسه هستند.
حسین و حمیده زارعی نیز از دانش آموزان جمال آباد کالو هستند که تا سال گذشته در این دبستان تحصیل می کردند و امسال در مدرسه راهنمایی شهرستان دیر مشغول تحصیل هستند.
همچنین با حضور مهندس سوری در شهرستان کنگان دبستان پسرانه شهید محمدی به بهره برداری رسید و زنگ سال تحصیلی نیز در دبیرستان دخترانه اندیشه به صدا در آمد.
دبیرستان دخترانه راضیه شهر سیراف نیز با حضور مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و عباس تبرکی فرماندار کنگان مورد بهره برداری قرار گرفت.