EnglishFranceالعربیه
یکشنبه، ۱۶ بهمن ۱۳۹۰
 
  
روزشمار نمایشگاه 4 / در 20 سال آینده محقق می‌شود
بازار 250 میلیارد دلاری در صنعت نفت ایران

۱۳:۵۰ (چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۸۶)
اخبار مرتبط
نسخه چاپی نسخه چاپی

در یک سال و نیم گذشته، بیش از 38 میلیارد دلار قرارداد برای اجرای پروژه‌های جدید صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در داخل کشور به امضا رسیده است که گویای عظم ملی در دستیابی به اهداف بلندمدت انرژی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی منطقه ویژه، وزیر نفت امروز در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی با اعلام این مطلب گفت: «طی 20 سال آینده بازار بزرگی برای حضور و فعالیت شرکت‌های مختلف در صنعت نفت و گاز ایران ایجاد خواهد شد.»
سید کاظم وزیری هامانه در عین حال ضمن تقدیر از تلاشگران صنعت نفت از امکان ساخت بیش از 15 هزار قطعه حساس مورد نیاز صنعت نفت در کشور خبر داد.
متن کامل سخنرانی وزیر نفت چنین است:
جمهوری اسلامی ایران، به عنوان نخستین دارنده صنعت نفت در خاورمیانه، همواره تلاش کرده است نقش ویژه خود در جهان نفت را به نحوی مطلوب ایفا کند و برپایی نمایشگاه‌های سالانه نفت، گاز و پتروشیمی را می‌توان در همین زمینه ارزیابی کرد.
این نمایشگاه که از نظر گستردگی و تنوع شرکت‌کنندگان، نمونه‌ای بی‌همتا در منطقه و کم‌نظیر در جهان به شمار می‌رود، محفلی گرم برای هم‌اندیشی اصحاب‌نظر، مکانی معتبر برای عرضه توانایی‌ها و چشم‌اندازی فراخ برای علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در صنعت نفت خاورمیانه و ایران ایجاد می‌کند.
وزارت نفت، همواره از تمام ظرفیت‌های خود در حمایت از هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن این نمایشگاه استفاده کرده است، زیرا اعتقاد دارد با ایجاد فضای رقابتی و میدان دادن به بخش خصوصی است که می‌توان به نتایجی شگرف در اعتلای صنعت نفت رسید.
تجربه سال‌های پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، درستی این نظریه را تایید می‌کند.
از همان روزهای نخست استقرار نظام جمهوری اسلامی تاکنون، به یمن اتکا به توان داخلی، تقویت حس خودباوری و ایجاد فضای سالم رقابتی، صنعت نفت کشورمان به توفیق های ارزنده‌ای دست یافته است. این امر که می‌توان بخشی از نتایج مثبت آن را در همین نمایشگاه مشاهده کرد، برای دیگر کشورهای نفت‌خیز در حال توسعه، به ویژه در منطقه خاورمیانه الگوی مناسبی به شمار می‌رود.
در سه دهه اخیر با تلاش شبانه‌روزی و تعامل مثبت فعالان دولتی و خصوصی صنعت نفت، صنعتگران ایرانی توانسته‌اند بخش عظیمی از نیاز داخلی را تامین کنند؛ به طوری که هم‌اکنون امکان ساخت بیش از 15 هزار قطعه حساس مورد نیاز این صنعت در داخل کشور فراهم شده است. توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی در بخش‌های مدیریت پروژه، طراحی و اجرا هم به ‌گونه‌ای است که آنان علاوه بر حضور پررنگ در پروژه‌های داخلی توانسته‌اند به رقبایی جدی در بازارهای جهانی تبدیل شوند.
در پی تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در تبیین سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی نیز، انتظار می‌رود که به زودی شاهد جهشی بزرگ در میزان حضور بخش غیردولتی در صنعت نفت ایران باشیم . در چنین شرایطی تقویت توان تکنولوژیک و مالی هر یک از شرکت‌های فعال بخش خصوصی ایران می‌تواند حضور گسترده و پایدارتر آنان در صنایع نفت داخل و خارج را تضمین کند. بی‌شک استفاده این شرکت‌ها از فرصت‌هایی نظیر دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی و تعامل مثبت با شرکت‌های معتبر بین‌المللی حاضر در آن، در تامین این دو خواسته بسیار موثر خواهد بود. شرکت‌های خارجی حاضر در نمایشگاه دوازدهم نیز نشان داده‌اند که با درک مزیت‌های منحصر به فرد صنعت نفت ایران، منافع درازمدت اقتصادی خود را بر کشمکش‌های زود‌گذر حاکم بر فضای سیاسی ارجحیت داده و می‌توانند شرکای مطمئنی برای همتایان ایرانی‌شان باشند.
وزارت نفت نیز ضمن مد نظر قرار دادن این درک هوشمندانه، اطمینان دارد که فرصت‌های مناسبی برای جذب همکاری این شرکت‌ها در زمینه‌های مختلف در دست تدوین و اجرا دارد . طرح‌های متعدد توسعه میدان‌های نفت و گاز که به افزایش ظرفیت تولید کشور و نیز افزایش تولید صیانتی از منابع نفت و گاز ایران منجر خواهد شد، در زمره این طرح هاست. در حوزه صنایع پایین‌دستی به ویژه در زمینه توسعه پالایشگاه‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی و خطوط انتقال نفت و گاز نیز، برنامه‌های توسعه‌ای واقع‌گرایانه‌ای، در حال طرح‌ریزی و اجراست. تحقق این برنامه‌ها سبب خواهد شد که صنعت نفت ایران آهنگ رشدی شتابان‌تر از متوسط نرخ منطقه خاورمیانه به دست آورد و ضمن حفظ سهم کنونی خود از بازار جهانی نفت و گاز، جهش قابل‌توجهی در برخی از بخش‌ها از جمله بازار محصولات پتروشیمی داشته باشد.
خوشبختانه با تلاش مدیران و کارکنان سختکوش صنعت نفت ایران و با همکری قابل تقدیر بخش خصوصی داخلی و خارجی در یک سال و نیم گذشته بیش از ۳۸ میلیارد دلار قرارداد برای اجرای پروژه‌های جدید صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور به امضا رسیده است که از عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به اهداف برنامه‌های بزرگ خود در صنعت نفت خبر می‌دهد. اجرای این برنامه‌ها که با راهبرد بلندمدت کشورمان در حوزه انرژی همسویی دارد، بازار عظیمی به ارزش تقریبی ۲۵۰ میلیارد دلار را برای ۲۰ سال آتی ایجاد می‌کند که زمینه بسیار خوبی برای حضور و فعالیت شرکت های مختلف داخلی و خارجی است.
بی‌شک از این بازار بزرگ، شرکت ها و موسسه هایی بیشترین سهم را خواهند برد که بیشترین هماهنگی را با سیاست های توسعه کشور داشته باشند. وزارت نفت با توجه به اختیارها و تکالیف قانونی خود به ویژه قانون استفاده حداکثری از توان مهندسی و پیمانکاری شرکت های داخلی، تاکید دارد که شرکت های معتبر خارجی علاقه‌مند به حضور در بازار ایران، در مراحل مختلف اجرای این پروژه، از توانایی هایی همتایان ایرانی خود به نحو احسن سود جسته و یکی از خواسته های اصلی صنعت نفت ایران را از شرکت های بین المللی که همانا انتقال فناوری های روزآمد به فعالان ایرانی این صنعت است، برآورده کنند. عملی شدن این خواسته به دلیل بهره‌مندی از نیروی کار ارزان‌تر، به سود شرکت های خارجی فعال در ایران نیز خواهد بود و مهم‌تر از آن، به سبب تحکیم جو اعتماد حاصل از این اقدام، حضور درازمدت و باثبات آنان را در بازار رقابتی صنعت نفت و گاز ایران تضمین می کند.
شفافیت در عملکرد مالی، اجرای پروژه ها با کیفیتی مطلوب و در زمان مقرر، مد نظر قراردادن دغدغه های زیست محیطی به هنگام طراحی، ساخت و اجرای پروژه نیز، از دیگر شرایطی است که تسهیل کننده و ضامن حضور پایدار همه شرکت ها، در طرح های توسعه ای صنعت نفت ایران به شمار می رود.
امید است دوازدهمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی فرصتی مناسب برای معرفی این فرصت ها و آشنایی بیشتر همه فعالان داخلی و خارجی با شرایط حضور موفق تر در صنعت نفت کشور باشد.

 نظر شما درباره خبر 

نام فرستنده :
پست الکترونیک : *  
نظر شما :

لطفا کدی را که در شکل زیر می بینید، وارد کنید:
(کوچک یا بزرگ بودن حروف مهم نیست)


کد وارد شده صحیح نیست


 

طراحی سایت و پورتال، هاست و سرور اختصاصی - رادکام