/دانستنی های سلامت

دانستنیها

عاداتی برای سلامت زندگی

خوردن صبحانه و ورزش را در برنامه های روزانه خود قرار دهید. در زندگی پر دغدغه امروزی و در میان هزاران خبر و نکته در مورد بیماری ها و خطراتی که گویا ما را احاطه کرده اند؛ راه هایی هم وجود دارند که با کمک آنها بتوان زندگی شاد و توام با سلامت را تجربه کرد ؛ البته می توان صدها مورد دیگر را هم به این فهرست اضافه کرد. اما در این نوشتار به همین چند مورد اکتفا می کنیم.

صبحانه فراموش نشود. کسانی که صبحانه می خورند، قهرمان سلامتی خود هستند . تحقیقات نشان می دهد افرادی که هنگام صبح وعده ای میل می کنند، فواید بی شماری نصیبشان می شود. در نتیجه مصرف صبحانه، اغلب این افراد لاغرتر از کسانی هستند که صبحانه نمی خورند. آنها کلسترول کمتری داشته و اشتهای کمتری برای پرخوری در طول روز دارند. پس می بینید که کاری براحتی خوردن صبحانه، تاثیری مهم و جدی در سلامت ما دارد و جالب است که با وجود این همه توصیه و تاکید برای خوردن صبحانه، باز هم افرادی برای نخوردن آن هزاران دلیل و بهانه جور می کنند.

ماهی و اسید های چرب امگا 3 را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مصرف ماهی و غذاهای سرشار از امگا 3 کمک بزرگی برای حفظ سلامت ما خواهند بود.

به اندازه کافی بخوابید. باید به اندازه کافی به بدن خود استراحت دهید. در غیر این صورت، شما احساس خستگی و عصبانیت خواهید داشت. احساسی که به صورت روز افزون تشدید هم می شود. ممکن است در ابتدا این مساله برای شما عادی به نظر برسد، اما با توجه به تحقیقات صورت گرفته در مورد خواب، بیش از دو سوم بزرگسالان از مشکلات بد خوابی رنج می برند.

ارتباطات اجتماعی را حغظ کنید. این که چه کاری می کنید، مهم نیست. مهم این است که سعی کنید کارها را با کمک سایر افراد انجام دهید. فعالیت های اجتماعی و ارتباط مثبت با سایرین،‌ برای سلامت روحی و جسمی ما مفید و ضروری است.

بیشتر ورزش کنید .
فعالیت های فیزیکی آنقدر برای سلامت ما مهم و مفید هستند که حتی باید تعجب کرد که چرا گروهی ورزش را جزئی از زندگی روزانه خود قرار نمی دهند. ورزش به داشتن و حفظ وزنی متعادل کمک می کند. برای حفظ سلامت استخوان ها،‌ عضلات و مفاصل مفید است و از بروز مشکلاتی نظیر فشار خون بالا و دیابت پیشگیری می کند. اینها تنها اندکی از بی شمار فواید ورزش هستند. پس یک برنامه منظم ورزشی داشته باشید.
بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید. شاید تعجب کنید اما استفاده همه روزه از مسواک و نخ دندان به سلامت کلی شما کمک می کند. متخصصان معتقدند که استفاده از نخ دندان باید به یکی از فعالیت های روزمره ما تبدیل شود .

در طول هفته سرگرمی هایی داشته باشید. سرگرمی به مواردی اطلاق می شود که اغلب لذت بخش و مفرح هستند. این تفریح و لذت باعث می شود که سالم تر زندگی کنیم. همین احساس به کوتاه شدن دوران نقاهت بعد از بیماری ها کمکی مؤثر می کند. به علاوه با انجام فعالیت هایی که به عنوان تفریح می توان کالری بیشتری نسبت به نشستن جلوی تلویزیون سوزاند.

از پوست خود محافظت کنید. از لحظه ای که متولد می شویم، پوست ما شروع به پیر شدن می کند. بهترین راه برای محافظت از پوست و جوان نگه داشتن آن دور ماندن از آفتاب است. البته اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید همیشه هم راه حلی ایده آل و مناسب نیست. پس برای کاهش اثرات مضر ناشی از آفتاب بهتر است زیر نور آفتاب همیشه از کرم ضد آفتاب استفاده کنیم و کلاه یا لباس هایی بپوشیم که حداقل میزان نور به پوست ما برسد.

میان وعده های سالمی انتخاب کنید. به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم،‌ متخصصان مصرف روزانه 5 وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات را توصیه می کنند. بهترین زمان برای مصرف میان وعده ها نیز هنگامی است که مابین 2 وعده غذایی گرسنه می شوید.

آب بنوشید و از لبنیات به مقدار کافی استفاده کنید. آب و شیر مایعاتی ضروری برای حفظ سلامت هستند. بدن برای این که بتواند به درستی کار کند به آب کافی احتیاج دارد. بعلاوه کلسیم موجود در محصولات لبنی برای داشتن استخوان ها و دندان هایی سالم و قوی مورد نیاز است .

هر روز پیاده روی کنید. اگر چه پیاده روی در ساعات آزاد هم کاری مهم و مفید است، اما حتی در ساعات کاری سعی کنید که حرکت داشته باشید.
به عنوان مثال به جای این که قرار دوستانه خود را برای وعده ناهار یا شام تعیین کنید، آن را هم زمان با قدم زدن برگزار نمایید.

در زندگی روزمره امروزی،‌ بهترین راه برای افزودن ورزش و پیاده روی،‌ داشتن رژیم غذایی سالم، رعایت بهداشت دهان و دندان و . . . برنامه ریزی و داشتن برنامه است .
پس برنامه ریزی ، داشتن برنامه و اجرا و پیگیری آن باید جزئی از عادات ما برای داشتن زندگی سالم باشد .
www.jamejamonline.ir

خواص اعجاب آور چای سبز

مصرف چای سبز در تعداد انگشت شماری از خانواده ها رایج است اما این اطمینان وجود دارد که افراد با آگاهی از فواید این چای بیشتر به سمت مصرف این نوشیدنی باارزش جذب می شوند. اخیرا از فواید بسیار چای سبز صحبتهای زیادی می شود و حتی چای را بهترین نوشیدنی پس از آب می دانند. هم چای سیاه و هم چای سبز دارای رنگدانه هایی هستند که اثر کاهش ابتلا به سرطانهای مختلف در آنها دیده شده است. زمانی که چای با غلظتی مناسب دم بکشد، تنها محتوی نیمی از کافئین یک فنجان قهوه است. با این حال چای بدون کافئین هم وجود دارد. مردم چین از دیرباز چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی دارویی مصرف کرده و می کنند و به دلیل اهمیت ویژه این گیاه، اصول خاصی نیز برای تهیه آن دارند. به تازگی علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران فراوانی یافته است. دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است. هرچند در مواردی توصیه و پیشنهاد مردم به یکدیگر عامل اصلی مصرف برخی مواد غذایی یا نوشیدنیها است اما در مورد چای سبز علاوه بر توصیه دهان به دهان، پژوهشگران نیز خواص دارویی آن را تایید کرده اند. نوشیدن روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز مانع از ابتلا به بسیاری از بیماریها می شود. پژوهشگران ۲۵ مورد را به عنوان دلایل اصلی مصرف چای سبز می دانند. گیاه چای در آب و هوای گرم رشد می کند. برای تولید چای معمولا برگهای کوچکتر و جوانتر انتخاب می شوند. در مجموع سه نوع چای وجود دارد: چای سیاه، چای سبز و چای اولانگ (نوعی چای چینی). مزیت چای سبز بر چایهای دیگر این است که کمتر تحت تاثیر فرآیند قرار گرفته و ترکیبات موجود در آن پایدار باقی مانده است. چای سبز به عنوان یک ترکیب ضدسرطان و آنتی اکسیدان شناخته شده است. تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن مرتب چای سبز می تواند در پیشگیری و درمان بیماریهای لاعلاجی مثل سرطان بسیار موثر باشد.بسیاری از خواص چای سبز مربوط به ماده ای به نام کاتچین است که فعالیت آنتی اکسیدانی آن بسیار بالا بوده و نسبت به آنتی اکسیدانهای معروفی چون ویتامینهای C و E بسیار قویتر عمل می کند. نوشیدن چای سبز می تواند احتمال ابتلا به بیماریهای مختلف را کاهش دهد؛ از بیماریهای ساده باکتریایی گرفته تا بیماریهای مزمنی چون بیماریهای قلبی، سکته، سرطان، مشکلات دهانی دندانی، و استئوپرز. گیاه چای گل بزرگی است که دارای برگهای همیشه سبز است و همانطور که اشاره شد، چای سبز بومی کشور چین است و در آن کشور بیش از پنج هزار سال مورد مصرف بوده است. امروزه چای در تمامی نقاط آسیا و بخشهایی از خاورمیانه و آفریقا نیز کشت می شود. چای سیاه تخمیر داده می شود و به اندازه چای سبز سالم نیست. چای سبز تخمیر داده نمی شود و چای اولانگ نیمه تخمیر شده است.

مروری بر خواص چای سبز:

پیشگیری و درمان سرطان:



چای سبز حاوی ترکیباتی بنام کاتچین، فیتوکمیکال و پولیفنول است که این ترکیبها نوعی آنتی اکسیدان (Antioxidant) محسوب می شوند. آنتی اکسیدان قابلیت مبارزه با سلولهای سرطانی را داراست. این ترکیب می تواند از رشد سلولها و تومورهای سرطانی جلوگیری کند. میزان شیوع سرطانهایی چون پستان،‌ کولون، ‌پوست، پانکراس و معده در بین افرادی که چای سبز می نوشند بسیار کمتر است. تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که افرادی که روزانه چای سبز می نوشند خطر ابتلا به سرطان خود را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهند. همچنین اشخاص مبتلا به سرطانهایی نظیر سرطان خون، ریه، معده، سینه و روده که چای سبز می نوشند در درمان بیماری خود کمک عمده ای می کنند. محققیق نوشیدن چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می دانند چراکه میزان آنتی اکسیدانهای موجود در آن ۱۰۰ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است. توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم مطرح هستند. به این ترتیب با نوشیدن چای سبز و دریافت آنتی اکسیدان، بدن در مقابل ابتلا به سرطان مصون می شود. تحقیقات نشان می دهد که در کشورهایی که مردم هر روز چای سبز مصرف می کنند موارد سرطان کمتر بوده است، هرچند بین این دو هیچ رابطه علت و معلولی تایید نشده است. اما چای سیاه فاقد چنین خاصیتی است. حتی اگر به مقدار زیاد چای سیاه مصرف کنید، احتمال ابتلا به سرطان روده، کیسه صفرا و مخاط رحم را افزایش می دهید. به افراد سرطانی نوشیدن دو یا سه فنجان چای سبز در روز پشنهاد می شود. در ژاپن با وجود بالاترین آمار در استعمال سیگار، کمترین مقدار سرطان ریه در آنها مشاهده شده است. مطالعات حاکی از آن است که مصرف بیشتر چای سبز با کاهش بروز سرطان سینه ارتباط دارد.

جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی:



یکی از عوامل اصلی امراض و حمله های قلبی، وجود کلسترول بالا در خون انسان است. چای سبز علاوه بر ویتامینهای A و C خود، باعث کاهش کلسترول در خون نیز می شود که این موضوع خطر حمله قلبی و امراضی از این دست را پایین می آورد. همچنین مصرف چای سبز می تواند از بروز بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف روزانه پنج فنجان چای سبز یا بیشتر می تواند تا 61 درصد از بروز بیماریهای قلبی بکاهد. وجود رادیکالهای آزاد در سرخرگ می تواند منجر به بروز بیماریهای قلبی عروقی شود. در حالی‌که کاتچین موجود در چای سبز قادر است از پوشش درونی سرخرگ در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کرده و به این وسیله از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری کند. در ژاپن با وجود اینکه استعمال سیگار بسیار رایج و معمول است اما کمترین آمار بیماریهای قلبی در آنها گزارش شده است. عده ای دلیل این کاهش را مصرف زیاد چای سبز می دانند. همچنین از آنجاییکه چای سبز موجب کاهش کلسترول بد خون (LDL)، تری‌گلیسیرید و فیبرینوژن (پروتیینی در خون که در شکلگیری لخته خون نقش دارد) می شود، به این وسیله قادر است از بروز آرترواسکلروز (سخت شدن سرخرگها) پیشگیری کند. با مصرف چای سبز کلسترول خون به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. به این ترتیب می توان با نوشیدن چای سبز میزان کلسترول خون که یکی از شاخصهای مهم ابتلا به بیماریهای قلبی است را کاهش داد. پژوهشگران معتقدند حتی پس از سکته قلبی نیز نوشیدن چای سبز باعث ترمیم سلولهای آسیب دیده رگها و قلب می شود و روند ترمیم سلولها را تسریع می کند. نوشیدن روزانه حداقل سه فنجان چای سبز به بیماران قلبی توصیه می شود.نکته دیگر این است که معمولا بعد از حمله قلبی پروتیینهایی در بدن تولید می شود که مرگ سلولی را به همراه دارد، درحالی که کاتچین موجود در چای سبز فعالیت این پروتیین را متوقف کرده و به این وسیله سکته های مغزی و قلبی را به حداقل رسانده و سرعت بهبود را افزایش می دهد. یکی از عناصر فعال در چای سبز به اندازه آسپرین از تجمع پلاکتهای خونی جلوگیری می کند که این امر گردش خون را بهبود می بخشد.



کاهش تری گلیسیرید:

کاتچین موجود در چای سبز ‌فعالیت آنزیم لیپاز (آنزیم مسوول هضم چربیها) پانکراس (لوزالمعده) را مهار می کند. در نتیجه، شکسته شدن چربی و تبدیل آن به اجزای قابل جذب با سرعت بسیار کمی صورت می گیرد. با توجه به اینکه افزایش تری‌گلیسیرید خون بعد از مصرف هر وعده غذایی یک ریسک فاکتور در بروز بیماریهای قلبی است، مصرف یک فنجان چای سبز در بین وعده های غذایی روشی مناسب در کاهش تری گلیسیرید خون است.

کاهنده فشارخون:

مصرف نیم تا 5/2 فنجان چای سبز در روز احتمال بروز پرفشاری خون را تا 64 درصد کاهش می دهد. در حالیکه مصرف بیش از 5/2 فنجان در روز از بروز این بیماری تا 56 درصد می کاهد. بنابراین روزانه مصرف سه الی چهار فنجان چای سبز توصیه می شود.

جلوگیری از دیابت:

معمولا با افزایش سن، قندخون هم کم کم بالا می رود، خصوصا اگر به رژیم غذایی خود توجه کافی نداشته باشیم. وزن به مرور زمان بالا رفته و به دنبال آن احتمال بروز دیابت نوع دو هم افزایش می یابد. مصرف روزانه پنج فنجان چای سبز می تواند از بروز دیابت جلوگیری کند. چای سبز قادر است از عوارض ناشی از دیابت همچون آب مروارید و بیماریهای کلیوی به طرز معجزه آسایی جلوگیری کند. اما چای سبز چطور قادر به کاهش قندخون است؟ به نظر می رسد ‌اصلی ترین مکانیسم، ‌مهار کردن فعالیت آنزیم آمیلاز بزاق و روده (آنزیم مسوول هضم نشاسته) است. با مهار شدن فعالیت این آنزیم، نشاسته با سرعت بسیار آهسته ای می شکند و در نتیجه قندخون با سرعت کمی بالا می رود. مصرف چای به همراه یک وعده غذایی سرشار از کربوهیدرات منجر به کاهش سرعت رها شدن گلوکز و کاهش جذب آن می شود و به این وسیله از ترشح انسولین جلوگیری می کند.

ضد انعقاد:

چای سبز خون را رقیق و از لخته شدن خون جلوگیری می کند. با مصرف گوشت و روغنهای غیراشباع گیاهی مثل روغن ذرت و سویا ترکیباتی در بدن ایجاد می شود که منجر به ایجاد پلاکهای خونی می شود، در حالی که با مصرف چای سبز می توان از ایجاد لخته های خونی جلوگیری کرد.

چای سبز و جوانی:

چای سبز را به عنوان داروی ضدپیری (Anti - Aging) می شناسند. دلیل اصلی آن وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان در چای سبز به ویژه آنتی اکسیدانهای موثر در حفظ شادابی و جوانی است. آنتی اکسیدانها یکی از شاخصترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلولهای بدن اند که باعث به تعویق انداختن شروع روند پیری سلولها هستند.

کاهش وزن و چای سبز:

با نوشیدن چای سبز متابولیسم (سوخت و ساز) چربیهای بدن تسریع می شود و به این ترتیب چربی اضافی در بدن ذخیره نمی شود. پژوهشها نشان می دهد نوشیدن روزانه سه فنجان چای سبز می تواند تا ۷۰ کالری انرژی ناشی از سوخت چربیها ایجاد کند. همچنین چای سبز قادر است جذب روده ای گلوکز و چربی را کاهش دهد و به این وسیله منجر به کاهش وزن در فرد می شود. ثابت شده که افرادی که چای سبز مصرف می کنند دارای وزن پایین تری نسبت به افرادی هستند که چای سبز مصرف نمی کنند. چای سبز مانع از ذخیره گلوکز در سلولهای چربی می شود. به این ترتیب می توان از نوشیدن چای سبز، کنترل میزان مصرف کربوهیدراتها (قندها) و ورزش مداوم به عنوان مثلثی برای حفظ سلامتی و تناسب اندامها نام برد. چاى سبز و عصاره آن باعث افزایش سوخت کالرى و چربیهاى ذخیره شده بدن و در نتیجه باعث کاهش وزن مى شود. تحقیقات پیشین بر روى حیوانات نشان داده که عصاره چاى سبز باعث افزایش فرآیند «ترموجنسیز» مى شود.

این فرآیند مربوط به تولید گرماى بدن است که در اثر هضم، جذب و متابولیسم غذاها در بدن ایجاد مى شود. این تحقیقات مشابه این فرآیند را بر روى انسان نیز اثبات کرده است. کافئین چاى سبز همچنین باعث افزایش ۲۸ تا ۷۰ درصدى ترموجنسیز در بدن مى شود. وقتى که «افیدرین» برگ به چاى سبز همراه با کافئین افزوده مى شود، این خاصیت دو برابر مى شود. در چاى سبز ماده اى به نام EGCG نیز وجود دارد که ترکیب این ماده و کافئین و افیدرین اثر بیشترى بر روى این فرآیند دارد. اما نکته اى که وجود دارد این است که مصرف چاى سبز و استفاده از کپسولهاى آن به تنهایی و به سرعت باعث کاهش وزن نمى شود و باید علاوه بر مصرف آن، از رژیم غذایى مناسب و ورزش متناوب و مداوم نیز استفاده کرد تا به نتیجه مطلوب رسید. چای سبز به عنوان فاکتوری که واقعا باعث افزایش سرعت متابولیسم می شود به اثبات رسیده و شما می توانید ۷۰ الی ۸۰ کالری اضافی دریافتی خود را نیز با نوشیدن فقط پنج فنجان چای سبز در روز بسوزانید. پس از یک سال شما قادر خواهید بود که چهار کیلوگرم از وزن خود را فقط با نوشیدن چای سبز از دست بدهید، یعنی اثری مشابه با حدود ۱۵ دقیقه پیاده روی روزانه.

پوست و چای سبز:

آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز سلولهای پوست را در مقابل آسیبها به ویژه رادیکالهای آزاد که یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست اند، محافظت می کند. به این ترتیب چای سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می شود.

چای سبز و ورم مفاصل:

پژوهشگران چای سبز را به عنوان دارویی برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل ناشی از روماتیسم معرفی می کنند. این تاثیر با توقف فعالیت آنزیمهای تخریب کننده و تحلیل برنده غضروف مفاصل ایجاد می شود.

چای سبز و استحکام دندانها و استخوانها:

این نوع چای حاوی ماده ای بنام فلورین (flourine) نیز هست. فلورین سبب می شود تا ساختار داخلی دندانها محکم شود و از تضعیف مینا و پوسیدگی دندان جلوگیری بعمل آید. درصد بالای فلوراید چای سبز عمده ترین دلیل تاثیر مثبت آن بر دندان و استخوانها است. به این ترتیب، درصد بالای فلوراید در چای سبز می تواند استخوانها و دندانها را در مقابل آسیب، به ویژه پوسیدگی و پوکی محافظت کند.

آرامبخش و ضد استرس:

این نوشیدنی گیاهی نوعی آرام بخش نیز محسوب می آید. با نوشیدن این چای سیستم عصبی بدن شما مقاومتر شده، آرامش اعصاب و دوری از فشارهای عصبی را برای شما به ارمغان می آورد. از آنجایی که بسیاری از بیماریها ارتباط مستقیم با استرس و سیستم عصبی دارند، نوشیدن این چای را می توان به نوعی داروی تمام عیار بیماریها نام برد.

عملکرد مغز و چای سبز:

چای سبز فعالیت سلولهای مغز به ویژه بخشهای مربوط به حافظه را تقویت و تحریک می کند. از طرفی چای سبز باعث کاهش میزان استیل کولین در سلولهای مغز شده و با این عمل مانع از تخریب سلولهای مغز و بروز بیماری آلزایمر می شود. از طرفی آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز مانع از تخریب سلولهای مغز که عامل اصلی بروز بیماری پارکینسون است، می شود. به عبارتی، آنتی اکسیدانهای چای سبز با به تعویق انداختن قرار گیری سلولهای مغز در فاز پیری و فرسودگی، مانع از ابتلا به پارکینسون می شوند.

آسم و چای سبز:

تئوفیلین موجود در چای سبز در حکم داروی گشادکننده برونش (برونکودیلاتور) است که باعث آرامش و رفع التهاب و حساسیت دستگاه تنفس (بافتهای آسیب دیده) می شود. از این رو نوشیدن چای سبز برای افراد مبتلا به آسم یا افرادی که به دلیل مشاغل ویژه ای که دارند (مثل کارگران کارخانه های سیمان) یا در مناطق خاصی زندگی می کنند (ساکنان مناطق سردسیر)، توصیه می شود.

دیگر فواید:

- چای سبز همچنین قادر است کبد را سمزدایی کرده و از تجمع چربی در کبد جلوگیری کند. چای سبز نقص و کمبود استروژن را در دوران یائسگی جبران کرده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. در نهایت اینکه چای سبز منجر به ایجاد آرامش روح و روان شما می شود و در نتیجه، مصرف عصرانه آن برای رفع خستگی توصیه می شود.

- از فواید دیگر چای سبز می توان به این موارد اشاره کرد: بالا بردن قدرت فکری و تمرکز، پیشگیری از امراضی مثل آلزایمر، درمان التهاب و آماس مفاصل، درمان و پیشگیری از بیماری MS (multiple sclerosis) . جالب است بدانید کاتچین موجود در چای سبز باعث از بین بردن باکتریهای مولد مسمومیت غذایی یا سم تولیدشده توسط این باکتریها شده و بدین ترتیب در مسمومیتهای غذایی هم به عنوان دارویی مفید استفاده می شود.

- ویتامین C موجود در چای سبز با تقویت سیستم ایمنی بدن، بدن را در مقابل بیماریهای مختلف به ویژه بیماریهای فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ در تابستان و حساسیتهای فصل پاییز مقاوم می کند. در چین باستان برای افرادی که دائما بیمار بودند چای سبز تجویز می کردند.

- نوشیدن چای سبز نه تنها گوش را در برابر عفونت و تورم محافظت می کند بلکه در صورت بروز این مشکل، نمدار کردن پارچه تمیزی با چای سبز و سپس تمیز کردن گوش با آن می تواند تا حدی از تورم و عفونت بکاهد.

- تبخال مشکلی است که عامل ویروسی دارد اما با چای سبز می توان بهبود آن را تسریع کرد؛ به این ترتیب که اگر محل مورد نظر را با چای سبز مرطوب کرده و صبر کنیم تا خشک شود و این عمل را سه بار در روز تکرار کنیم، روند بهبودی و رفع محل زخم تسریع می شود.

- چای سبز بسیاری از عوامل بیماری زا را که بر سلامت دهان و دندان تاثیر منفی دارد از بین می برد. به این ترتیب می توان نوشیدن چای سبز را مکملی برای سلامت دهان و دندان دانست. علاوه بر این، چای سبز با از بین بردن باکتریهای نامناسب محوطه دهان، بوی بد دهان و تنفس بد بو را نیز مرتفع می کند. در چین باستان از چای سبز به عنوان داروی خوشبوکننده دهان پیش از حضور در مراسم رسمی و میهمانیها استفاده می کردند.

- ترکیبی موسوم به "ال تیانین" موجود در چای سبز که نوعی اسید آمینه است خاصیت آرام بخشی داشته و می تواند حالت تنش، افسردگی و استرس و هیجان را از بین ببرد.

- پژوهشگران ژاپنی با بررسی ترکیبات موجود در چای سبز دریافتند ترکیب اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) با عملکردی عایق مانند مانع از اتصال ویروس HIV روی سلولهای سیستم ایمنی بدن و ایجاد ضعف در سیستم ایمنی بدن می شوند. به عبارت دیگر نوشیدن چای سبز را می توان به عنوان عامل مکملی برای جلوگیری از ابتلا به ایدز (AIDS) با عایق کردن سلولهای سیستم ایمنی بدن دانست.

- چای سبز از تاثیرات مخرب اشعه ماورا بنفش روی DNA جلوگیری می کند.

نحوه استفاده:

برای هر نفر یک قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، یک لیوان آب داغ با دمای 80 تا 85 درجه به آن اضافه کرده و درب قوری را به مدت هفت تا هشت دقیقه بگذارید سپس آن را بنوشید. یادآوری این نکته ضروری است که چای سبز مانند چای سیاه لزومی به دم کردن ندارد. چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه واحدی به دست می آیند. تفاوت در این است که برای تهیه چای سبز برگها را بخار داده، گرد (پودر) می کنند و سپس آنرا خشک می کنند ولی برای تهیه چای سیاه ابتدا برگها خشک و سپس تخمیر می شوند و در برخی اوقات مواد و رنگهای شیمیایی به آن اضافه شده و در انتها برشته می شود، یعنی فرآیند بیشتری روی چای صورت می گیرد.

میزان مصرف روزانه:

چای سبز به عنوان جایگزینی مناسب برای چای سیاه و قهوه توصیه می شود. نوشیدن روزانه سه لیوان چای سبز (حاوی سه گرم مواد حل شدنی) یا روزانه 300 تا 400 میلی گرم عصاره استاندارد چای سبز (عصاره ها باید حاوی 80 درصد پلی فنلها و 55 درصد اپی گالوکزچین) مفید است. انواع فرآورده های کپسولی و مایع چای سبز نیز قابل دسترسی اند.

روش نگهداری:

برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره و در محلی تاریک و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.

ترکیب شیمیایی برگ چای:



مواد متشکله برگ چای عبارتند از مواد سلولزی، مواد صمغی، دکسترین، پکتین، مواد چربی، مواد مومی، نشاسته، قند، اسید گالیک، اسید اگزالیک، کورستین، مواد پروتیینی، الیاف (فیبر)، مواد معدنی، تانن، کافئین یا تئین، ترکیبات معطر و دیاستاز. بررسیهای آماری نشان می دهد در حدود 80 درصد مردم ژاپن چای سبز می نوشند به طوری که بیش از نیمی از آنها روزانه سه فنجان یا بیشتر از آن مصرف می کنند. نتایج یک بررسی جدید در ژاپن نشان می دهد که اگر به طور مرتب چای سبز بنوشید، احتمال مرگ ناشی از بیماریهای قلبی- عروقی 25 درصد کاهش‌ پیدا می کند. پژوهشگران همچنین از این مطالعات دریافتند فواید چای سبز ظاهرا برای زنان بیشتر است. زنانی که روزانه پنج فنجان یا بیشتر چای سبز می نوشیدند در مقایسه با کسانی که یک فنجان یا کمتر مصرف می کردند 31 درصد کمتر با خطر مرگ در اثر بیماری قلبی روبرو بودند. در نهایت اینکه به دلیل خواص فراوان چای سبز اکنون آن را در بسیاری از کشورهای جهان نه به عنوان یک نوشیدنی که به عنوان یک داروی گیاهی می شناسند و نوشیدن روزانه آن را توصیه می کنند.

   10 راه حل کلیدی برای داشتن یک برنامه غذایی سالم:
1-    خودتان را برای رسیدن به موفقیت آماده کنید.
2-    میانه روی یک کلید مهم است.
3-    فقط سیر شدن مهم نیست ؛ چگونه خوردن مهم تر است.
4-    از میوه ها و سبزی های رنگی به وفور استفاده کنید.
5-    از کربوهیدراتهای سالم وغلات کامل استفاده کنید.
6-    بجای استفاده از چربیهای ناسالم از چربیهای سالم استفاده کنید.
7-    از پروتئینها حتماً به میزان متعادل استفاده کنید.
8-    برای داشتن استخوانهای سالم غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین D را به رژیم خود بیفزایید
9-    مصرف نمک، شکر و غلات تصفیه شده را کاهش دهید
10- برای تهیه غذاهای آسان، سریع و سالم برنامه ریزی کنید
 
 ترجمه:شالیز طاهرپرور کارشناس تغذیه واحد بهداشت امور HSE
منبع:
http://helpguide.org/
سالم خوردن به معنی روشهای خشک و خسته کننده تغذیه ای  ولاغری مفرط نیست.
. سالم خوردن به این معنی است که :
آگاهانه غذا را انتخاب کنید.
 احساس خوبی از خوردن داشته باشید.
 انرژی کافی برای کارهای روزمره تان داشته باشید.
 اطلاعات تغذیه ای خود را افزایش دهید تا ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی، فشار خون، دیابت و انواع سرطانها را در بدن خودکاهشدهید
 یادگیری عادات خوب غذایی و ترک عادتهای غلط غذایی
 
1-برای رسیدن به موفقیت خودتان را آماده کنید
 
                اهداف کوچک برای خود تعریف کنید
ساده کردن اهداف
بجای شمردن کالری غذاها از این روش ساده استفاده کنید رنگ، تنوع و تازگی ؛ این روش برای رسیدن به انتخابهای سالم خیلی آسانتر از شمارش کالری و اندازه وعده هاست.
به اهستگی آغاز کنید و تغییرات ایجاد شده در عادات غذایی تان را همیشه حفظ کنید.
 تغییرات بزرگ و ناگهانی معمولاً جواب نمی دهند . قدم های کوچک بردارید  مثل ؛
  4    افزودن 2 وعده سالاد سرشار از سبزیجات متنوع به برنامه غذایی روزانه تان
     4 بجای مصرف کره و  چربیهای حیوانی و هیدروژنه در پخت و پز از روغنهای مفید گیاهی مثل روغن زیتون استفاده کنید.
                 زمانی که این تغییرات کوچک تبدیل به عادت بشوند شما میتوانید انتخابهای سالم تری را به آن بیفزایید
 
      
                       هر تغییری که باعث بهبود رژیم غذایی شما شود مهم است
 شما مجبور نیستید به طور کامل غذاهایی را که دوست دارید حذف کنید تا رژیم سالم داشته باشید. هدف نهایی این است که احساس بهتری داشته باشید، پر انرژی باشید و ریسک ابتلا به سرطان و سایر بیماریها را کاهش دهید نگذارید که برخی از انتخابهای اشتباه شما را از مسیر رسیدن به هدف خارج کند هر انتخاب صحیح شما مهم است
 
2- میانه روی یک کلید مهم است
اغلب مردم فکر می کنندسالم خوردن یعنی قانون همه یا هیچ ، اما کلید اساسی برای هر رژیم سالم رعایت اعتدال است. آنچه که ما همه به آن نیاز  داریم توازن در مصرف کربوهیدراتها ، پروتئین ، چربی ، فیبر ، ویتامینها ومواد معدنی برای حفظ سلامت بدنمان میباشد.
  هیچ غذایی را به طور کامل حذف نکنید:
 با قدغن کردن غذاهایی که دوست دارید ولع بیشتری برای آن پیدا میکنید، سعی کنید به تدریج مصرف این غذا ها را کم کنید.
اندازه پرس غذاهای خود را کاهش دهید:
  اخیرا" میزان یک پرس غذا در رستورانها افزایش یافته یا به عبارتی حجیم شده وقتی بیرون شام می خورید به این نکات توجه کنید
          
              4حتما"اول یک پیش غذای کم چرب به جای غذای اصلی سفارش بدهید 
           4غذای خود را با یک دوست تقسیم کنید
           4از هر غذایی سایز بزرگ ((super را سفارش ندهید
            4در منزل بشقاب های کوچکتری را  برای سرو غذا انتخاب کنید
       میزان سایز غذاهارا بشناسید مثلا" یک واحد از گوشت قرمز ، ماهی یا جوجه به اندازه یک کارت ویزیت است  یا یک واحد از روغنها   یا سس سالاد به اندازه یک قاشق چایخوری می باشد و یا یک برش نان باید به اندازه یک کف دست باشد.
 
3-  فقط سیر شدن مهم نیست چه گونه خوردن مهم تر است !
 
 
غذا صرفا" چیزی نیست که قورت داده میشود بلکه یک عامل مهم دررساندن ویتامینها و مواد معدنی  به بدن ما میباشد.
هر وقت که مقدور بود  با دیگران غذا بخورید: غذاخوردن با دیگران  مخصوصا" اعضای خانواده فواید متعدد روحی،روانی و اجتماعی  دارد خصوصا" برای یاد گیری عادات غذایی سالم در کودکان.
 
بدترین شکل غذا خوردن جلوی تلویزیون و کامپیوتر است چون باعث میشود به طور نا خود آگاه غذای بیشتری بخورید.
 
برای جویدن غذا وقت بگذارید و از زمان غذا خوردن لذت ببرید. وقتی غذا را به آهستگی میجوید از طعم تک تک لقمه ها لذت میبرید؛ ما امروزه معمولا" برای خوردن غذا عجله میکنیم و فراموش می کنیم غذایی که می خوریم از چه ترکیبی است و چه طعمی دارد؟
حتما" صبحانه بخورید و در طول روز ازمیان وعده های کوچک استفاده کنید: صبحانه سیستم  سوخت و ساز بدن را فعال میکند و خوردن 5 وعده کوچک و سالم به جای 3 وعده اصلی و بزرگ میزان قند خون و انرژی تان را پایدارتر نگه میدارد.
 
4-از میوه ها و سبزی های رنگی به وفور استفاده کنید:
 
 
میوه ها و سبزیجات پایه و اساس یک رژیم غذایی سالم هستند زیرا بسیار کم کالری و سرشار از مواد مغذی هستند یعنی سر شار از ویتامینها ، مواد معدنی ، انتی اکسیدان و فیبر های غذایی هستند. میوه ها و سبزی ها باید بخشی از هر 5 وعده کوچک روزانه ما باشند و به عنوان اولین و بهترین  انتخاب به عنوان میان عده می باشند. مواد مغذی و آنتی اکسیدانهای موجود در میوه ها و سبزی ها از بدن ما در برابر بسیاری از سرطانها و دیگر بیماریها محافظت میکند.
 
           از رنگین کمانی از میوه ها و سبزی ها هر روز استفاده کنید هر چه تازه تر بهتر!
میوه ها و سبزی جات هرچه تازه تر و پررنگ تر باشند حاوی مقدار بیشتری از ویتامینها مواد معدنی و آنتی اکسیدانها هستند و رنگهای مختلف ؛ منفعتهای مختلفی دارند برخی از انتخابهای مهم عبارتند از :
سبزها: سبز ها سرشار از کلسیم ، منیزیم ، آهن ، پتاسیم، روی و ویتامینهای A، C،E،k هستند که به خون رسانی و سیستم تنفس کمک می کند. تا میتوانید مصرف این سبزی ها را افزایش دهید انواع سبزهای تیره و روشن را هر روز بخورید مثل کاهو، کلم پیچ، بروکلی، کلم چینی، اسفناج و...
سبزیجات شیرین:  سبزیجات شیرین به طور طبیعی شیرینی را به وعده های شما می افزایند و میل وعطش شما به شیرینی های مصنوعی راکم می کند. برخی از سبزیجات شیرین که می توانید به رژیم غذایی سالم خود اضافه کنید شامل ذرت، هویج، سیب زمینی شیرین، چغندر، کدو و پیاز از این نمونه ها هستند
میوه ها : میوه های متنوع از اجزای ضروری یک رژیم سالم هستند، میوه ها سرشار از فیبر، ویتامینها و آنتی اکسیدانتها هستند.توتها از مبارزان اصلی علیه سرطان هستند، سیب سرشار از فیبر است، انبه و پرتقال از ویتامین C - که از انتی اکسیدانهای قوی میباشند- سرشار است
هرگز فراموش نکنید که از سبزی و میوه های تازه هر محلی که درآن زندگی میکنید حتما"استفاده کنید
پرهیز: از مصرف  آب میوه های پاکتی که حاوی مقدار زیادی شکر هستند بپرهیزید. میوه های کنسرو شده و کمپوتها اغلب در یک شربت غلیظ غوطه ور هستند که باعث میشود این منابع سرشار از  فیبر بسیار پر کالری شوند. از  مصرف سبزیجات سرخ شده به خاطر کالری بالایشان و نداشتن مواد مغذی اجتناب کنید.
آب یک اصل ضروری در رژیم سالم :
آب 75 درصد بدن ما را تشکیل میدهد و به پاک سازی یدن  از سموم و دفع مواد زائد حاصل از متابولیسم کمک می کند. نوشیدنی های حاوی کافئین مثل چای یا قهوه باعث از دست رفتن آب بدن میشوند در عوض میوه ها و سبزیجات منبع سرشاری از آب هستند روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید که این میزان با توجه به میزان فعالیت شما و آب و هوای محل زندگی تان قابل تغییر است.
5-از کربوهیدراتهای سالم و غلات کامل استفاده کنید
 
 
از غلات کامل  یا سبوس نگرفته که حاوی فیبر و سر شار از فیتو کمیکالها و آنتی اکسیدانها هستنداستفاده کنید مصرف این نوع غلات علاوه بر اینکه  منجر میشود دیر تر گرسنه شوید ازبروز بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان و دیابت هم  پیشگیری میکند.  
یک راهنمای خوب برای شناسایی کربوهیدراتهای سالم از کربوهیدراتهای تصفیه شده :
کربوهیدراتهای سالم ( کربوهیدرات خوب):شامل غلات کامل  و سبوس نگرفته، حبوبات، میوه ها و سبزیجات هستند. کربوهیدراتهای کامل به آهستگی هضم میشوند و باعث میشود تا زمان بیشری احساس سیری کنید زیرا با مصرف این کربوهیدراتها سطح قند خون و انسولین ثابت نگه داشته میشود.
 
کربوهیدراتهای تصفیه شده: شامل آرد گندم سفید، شکر تصفیه شده، و برنج سفید  میباشدکه از هر نوع مواد مغذی و فیبر تصفیه شده است. این نوع از کربوهیدراتها به سرعت هضم میشوند و باعث نوسان در میزان قند خون و انسولین میشود.
مصرف غلات تصفیه شده، مثل نانهای سفید، ماکارونی بدون سبوس، برنج سفید و سریالهای صبحانه را کاهش دهید
فیبر: از بخشهای اصلی تشکیل دهنده یک رژیم سالم است
فیبرها: در غذاهای گیاهی یافت میشود( میوه، سبزیجات،حبوبات و غلات کامل) و برای سالم نگه داشتن سیستم گوارش لازم است
6- استفاده از چربیهای سالم و حذف نا سالم ها
منابع سالم و خوب چربیها برای تغذیه سلولهای مغز،قلب، پوست و مو و ناخنها لازم میباشد.غذاهای سر شار از امگا3 که جهت کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و پیشگیری از زوال عقل مفید است
به رژیم  غذایی سالم تان اضافه کنید
چربیهای تک غیر اشباع(mufa ): شامل روغنهای گیاهی مثل کانولا، روغن بادام زمینی و روغن زیتون و اواکادو می باشد همچنین شامل انواع مغزها مثل گردو،مغز بادام،فندق و دانه ها مثل تخم کدو و دانه کنجد میباشد.
چربیهای چند غیر اشباع که شامل امگا3 و امگا6 میباشندpufa) ): امگا 3 در ماهیهای چرب مثل ماهی آزاد،شاه ماهی،ساردین و ماهیهای سرد آبی به وفور یافت میشود.منابع دیگر این چربیها در روغن آفتابگردان، ذرت وسویا است
 
از رژیم تان حذف کنید و یا مصرف آن را محدود کنید:
چربیهای اشباع : در منابع حیوانی چربیها مثل گوشت قرمزو محصولات لبنی پر چرب یافت میشود
اسید های چرب ترانس : در چربیهای نباتی جامد،مارگارین،شیرینیها، شکلاتها ، انواع کیکها و انواع غذاهای سرخ شده و غذاهای حاضری که معمولا" با روغنهای گیاهی هیدروژنه تهیه میشوند به وفور یافت میشود.
 
7-از پروتئینها حتماً به میزان متعادل استفاده کنید
پروتئینها وقتی شکسته میشوند تبدیل به 20 اسیدآمینه ضروری میشوند که باعث رشدو تولید انرژی  در بدن میگردد و از ضروریات ترمیم بافتها و ارگانهای بدن است. فقدان پروتئین در رژیم غذایی باعث کند شدن رشد، کاهش بافت عضلانی، کاهش قدرت سیستم دفاعی و ضعیف شدن عملکرد قلب و سیستم تنفس میشود. پرو تئینها از اجزای اصلی در رژیم غذایی کودکان در حال رشد است که بدنشان دائم در حال تغییر است.
از انواع متفاوت پروتئینها استفاده کنید. از منابع مختلف و متنوع پروتئینهای گیاهی  و حیوانی حتماً استفاده کنید. منابع گیاهی شامل؛ انواع حبوبات،مغز هاو دانه های روغنی و فراورده های حاصل از سویا میباشد پروتئینهای حیوانی را هم که میشناسید؛ انواع گوشتهای قرمز و سفید ، شیر و پنیر از منابع با ارزش پروتئین ها میباشند
 
1-حبوبات: شامل لوبیا سیاه، قرمز، لوبیا سفید، لوبیا چیتی و عدس میباشد
 
2- مغزها : پسته، فندق، گردو و بادام زمینی از انتخابهای خوبی هستند
 
 
 
 
 
 
 
3- فراورده های سویا: مثل شیر سویا، توفو(پنیر سویا)
اجتناب: از مصرف آجیل های نمکی و شکرین و حبوبات تصفیه شده بپرهیزید.
 
هرگزمنابع با ارزش پروتئینی را فراموش نکنید که شامل ماهی تازه، جوجه و بوقلمون، تخم مرغ، حبوبات و آجیلها میباشد سعی کنید حتی المقدوراز انواع طبیعی ، بدون هورمون و آنتی بیوتیکها استفاده کنید.
 
 
11- برای داشتن استخوانهایی سالم منابع غذایی حاوی کلسیم و ویتامین D  را به رژیم خود بیفزایید
 
کلسیم و ویتامین D  از ضروریات داشتن استخوانهایی سالم هستند. ویتامین D برای جذب بهتر کلسیم لازم است، بدن ماروزانه به 1000 میلیگرم کلسیم نیاز دارد در افراد بالای 50 سال است این میزان به 1200 میلیگرم میرسد. اگر این میزان کلسیم را ازررژیم روزانه تان دریافت نمیکنید باید از مکمل کلسیم استفاده کنید .این میزان کلسیم یعنی تقریباً3 لیوان شیر یاماست یا 90 گرم پنیر
کلسیم در چه غذاهایی یافت میشود؟
 
 
محصولا لبنی مثل شیر، ماست، پنیر، کشک
سبزیجات با برگ سبز تیره مثل اسفناج، کلم بروکلی ، شلغم، ترب
     ● حبوبات و غلات مثل بادام و لوبیای سویا وغلات
      ●دانه ها ومغزها مثل کنجد ،بادام زمینی،
      فراموش نکنید که کلسیم همراه ویتامین D  بهتر جذب میشود ونور خورشید یکی از منابع ارزان ویتامین D                                            میباشد که در دسترس همه ما هست
 
9- مصرف نمک، شکر و غلات تصفیه شده را کاهش دهید
اگر شما بتوانید رژیم غذایی تان را بر اساس فیبرها یعنی غنی از میوه ها وسبزیها و غلات کامل و گوشتهای کم چرب بگذارید بعد ازمدتی مشاهده میکنید که به طور خود بخود مصرف شکر،نمک وغلات تصفیه شده در رژیم تان کم شده.
شکر و غلات تصفیه شده کمتر مصرف کنید:
دستورالعملها را عوض کنید. غذاهای خوشمزه  رابا بکار گیری میزان کمتر شکرو نمک تهیه کنید
از نوشیدنیهای شیرین پرهیز کنید: یک لیوان نوشابه حاوی مقدار زیادی قند است. آبمیوه های مصنوعی هم همینطور؛ سعی کنید آنها را با مقداری آب رقیق کنید
از غذاهای حاضری بپرهیزید. غذاهای حاضری حاوی مقدار زیادی آرد سفید تصفیه شده و شکر سفید است که باعث نوسان  میزان قند خون شما میشود
 
نمک
نمک به تنهایی مضر نیست بلکه میزان مصرف آن مهم است میزان مصرف نمک دررژیم غذایی روزانه ما افزایش یافته است.
میزان مصرف سدیم باید 2300 میلیگرم در روز باشد، تقریباً یک قاشق چایخوری؛ که اغلب ما بیشتر از این مقدار مصرف می کنیم
از غذاهای بسته بندی شده و Fast Food  ها در رستورانها بپرهیزید. غذاهای پروسس یا فراوری شده مثل سوپهای آماده ، غذاهای منجمد آماده طبخ مقدار زیادی سدیم دارند که میزان سدیم مصرفی شما را از یک قاشق چایخوری بالا میبرد.
 
10-برای تهیه غذاهای آسان،سریع و سالم برنامه ریزی کنید
سالم خوردن با یک برنامه ریزی مناسب آغاز میشود.شما برای داشتن یک رژیم غذایی سالم وقتی موفق میشوید که
-           همیشه یک ذخیره خوب غذایی در خانه داشته باشید
-          دستورالعملهای سالم،سریع و آسان را یاد بگیرید
-          همیشه میان وعده های سالم داشته باشید
 
4   برنامه غذایی هفتگی یا ماهانه داشته باشید
یکی از راههای رسیدن به رژیم سالم این است که غذا را خودتان حاضر کنید و در ساعت معینی میل کنید ازغذاهایی استفاده کنید که برای شما و خانواده تان لذت بخش باشند و یک جدول هفتگی درست کنید.
 
4   سالم خرید کنید
سالم خوردن به نوع خرید ما هم بستگی دارد
 خرید سالم یعنی چه؟
- اگر در انتهای خرید سبد شما پر از سبزیجات و میوه های تازه، ماهی و انواع گوشت سفید، غلات کامل و نانهای سبوس دار و محصولات لبنی کم چرب باشد سالم خرید کرده اید. بسیاری از خواربار فروشی ها پر از غذاهای آماده ناسالم و گران هستند که بسیار مضر هستند. از جایی خرید کنید که تره بار تازه داشته باشد.
-. از محصولات منجمد خرید نکنید
- روغنهای سالم را بر دارید
- برنج قهوه ه ای و نان سبوس دار بخرید
4   تا جایی که میتوانید خودتان آشپزی کنید
سعی کنید آخر هفته ها حتما" خودتان آشپزی کنید. تا لذت بیشتری از غذا خوردن ببرید
 
4    یک ذخیره خوب برای آشپرخانه:
-          سبزی و میوه های تازه
-          دستورالعمل و مواد اولیه تهیه سوپها
-          برنج قهوهای، آرد کامل گندم،ماکارونی سبوس دار
-          نانهای سبوس دار برای تهیه ساندویچ مخصوصا" برای بچه ها
-          حبوبات مثل لوبیا سفید،چشم بلبلی، لوبیا سیاه،لوبیا قرمز
-          ذرت ، نخود سبز، لوبیا سبز فریز شده برای افزودن به دور غذاها
-          سبزیجات سبز تیره، میوه های خشک، آجیلها، دانه های روغنی برای تهیه سالاد
-          سبزیجات خشک و ادویه های تازه
-          آجیل های فاقد نمک به عنوان میان وعده مثل گردو، بادام،فندق و پسته
-          سرکه ها مثل سرکه سیب و انگور برای تهیه سالادها

انواع پنیرها برای تهیه میان وعده ها و در تهیه سالادها