مدیر کار‌ و‌ خدمات اشتغال منطقه ویژه اقتصادی پارس؛

سهیه داوطلبان بومی در صنعت نفت افزایش یافت /نفت بیشترین سهم اشتغال استان بوشهر را دارد

(سه شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۱) ۱۰:۳۶

با‌‌‌توجه به اهمیت و حساسیت آزمون استخدامی شرکت ملی گاز به لحاظ نقش و جایگاه ویژه این صنعت در میان مشاغل، داوطلبان آزمون با پایان مهلت ثبت‌نام، روزهای سرنوشت‌سازی را می گذرانند.

با‌توجه به واقع‌شدن عمده تأسیسات نفتی در استان‌های بوشهر و خوزستان و تمرکز فعالیت‌های وزارت نفت به ویژه در بوشهر و منطقه ویژه پارس ، داوطلبان بومی این مناطق بیشترین سهمیه استخدامی را در وزارت نفت خواهند داشت. در همین رابطه گفت‌و‌گویی با حجت الاسلام و المسلمین عبدالله حاجیانی، مدیر کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه اقتصادی پارس داشته ایم که در ادامه می خوانید:

توضیحاتی در‌خصوص آزمون استخدامی شرکت ملی گاز بفرمایید و افزایش سهمیه نیروهای بومی بوشهر در استخدام‌های وزارت نفت به چه ترتیب خواهد بود؟

همان‌طور که می‌دانید شرکت ملی گاز ایران برای تأمین بخشی از نیاز نیروی انسانی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی(عسلویه)، شرکت‌های پالایش گاز بید بلند، سرخون و‌قشم، شهید هاشمی‌‌نژاد، فجر‌جم و شرکت‌های گاز استان‌های ایلام، بوشهر، خوزستان، سیستان‌و‌‌‌بلوچستان و شرکت انتقال گاز ایران (مناطق عملیاتی 2، 5، 6، 7، 8 و 9) با برگزاری آزمون در روزهای17 و 18 اسفند‌ماه اقدام به جذب نیرو می‌کند.

البته این برای اولین بار نیست و وزرات نفت با توجه به  نیاز شرکت‌های اصلی خود و ظرفیت های خالی موجود در مشاغل  و سمت‌های گوناگون خود به طور متناوب هر چند سال یک بار با هدف جذب نیروی انسانی کار آمد و کیفی در صنعت نفت  با هدف ایجاد اشتغال پایدار و حرکت به سوی سازمان دانش محور اقدام به برگزاری آزمون استخدامی می کند.
در این زمینه نیز آزمون های استخدامی وزارت نفت بر اساس مجوز های صادره از مقام عالی وزارت و از طریق مراکز برگزار کننده آزمون(سازمان سنجش یا دانشگاه ها و مراکز علمی معتبر) برگزار می شود.باید توجه داشت که مجوز های صادره از طرف وزیر بر اساس تعداد افراد مورد نیاز ،مقطع،رشته و تعیین روش جذب از طریق برگزاری آزمون کتبی مشخص می‌شود.
در گوشه  و کنار شنیده می‌شود که بسیاری از داوطلبان تحت تاثیر القائات ناصواب افرادی قرار می گیرند که آنها را در مسیر اشتباهی قرار می دهند،توصیه شما چیست؟
متاسفانه برخی اوقات مشاهده می شود که داوطلبان با پیش فرض های غلط و تشکیک در صحت و سلامت آزمون تصور می کنند که نتیجه آزمون از قبل مشخص شده است در صورتی که اینگونه نیست و این آزمون‌ نیز همانند دوره های گذشته با نظارت دقیق نهادهای نظارتی وزارت نفت و  برقرای شرایط برابر استخدام و تحقق شایسته گزینی با رعایت اولویت ها و سهمیه های برای نیروهای بومی ،خانواده های معظم شهدا،ایثارگران و ... برگزار می شود .همچنین باید به این نکته نیز توجه شود که هدف از این آزمون جذب نیروهای تحصیلکرده  بر اساس ضوابط و معیار های انتخاب و استخدام نیروی انسانی شایسته و اصلح در صنعت نفت است و اولویت ویژه ای نیز برای نیروهای بومی استان بوشهر تخصیص داده شده است.

به سهمیه نیروهای بومی در آزمون استخدامی اشاره کردید،لطفاً در این زمینه توضیح دهید؟

در این دوره از آزمون شرکت ملی گاز ایران‏‏‏ سهمیه جذب نیروی انسانی برای استان‌ بوشهر در هر یک از مقاطع تحصیلی کاردانی 70‌درصد، کارشناسی 60‌درصد و کارشناسی ارشد و بالاتر 50‌درصد اعمال خواهد شد که این سهمیه  به دلیل واقع شدن عمده تأسیسات نفتی در این استان‌ها در نظر گرفته شده و بر اساس آن وزارت نفت سهمیه‌های موجود جذب منابع انسانی بومی در آزمون‌های استخدامی خود را افزایش داده است.
البته تنها کسانی مشمول اعمال سهمیه‌بندی و ورود به مصاحبه اختصاصی می‌شوند که حداقل 60درصد نمره آزمون کتبی را کسب کنند و فرآیند جذب داوطلبان نیز پس از موفقیت در آزمون کتبی، آزمون استعداد و ارزیابی روانشناختی، مصاحبه فنی و تخصصی، گزینش و طب صنعتی محقق می‌شود.
همچنین وزارت نفت با  یک نگاه مثبت به توانمندی و دانش نیروهای تحصیلکرده استان حداکثر سن برای فارغ‌التحصیلان مقاطع کاردانی،کارشناسی و کارشناسی ارشد تا سه سال افزایش داده است.
با‌توجه به اینکه اکثر نیازمندی‌های نیروی انسانی در این آزمون مربوط به شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی(عسلویه) می باشد، آیا تمهیداتی را برای آمادگی و موفقیت پذیرفته‌شدگان بومی آزمون کتبی در مراحل مصاحبه‌های تخصصی و استخدامی اندیشیده‌اید؟
از ‌آن‌جایی که ایجاد اشتغال پایدار و حمایت از کارگران و کارفرمایان در منطقه ویژه اقتصادی پارس همواره مورد توجه مسئولان قرار دارد، لذا مدیریت کار و توسعه اشتغال منطقه آمادگی دارد تا درصورت قبولی نیروهای بومی بوشهر در آزمون کتبی، کلاس‌هایی را برای پذیرفته شدگان آزمون کتبی  جهت آمادگی برای مصاحبه تخصصی برگزار کند.
از آنجایی که ممکن است این شائبه در بین داوطلبان ایجاد شود که متولی برگزاری این آزمون سازمان منطقه ویژه پارس و مدیریت کار و خدمات اشتغال  هستند،لطفاًتوضیحات خود را در این زمینه بفرمایید؟
به سوال خوبی اشاره کردید ،متاسفانه سال گذشته نیز که آزمون استخدامی شرکت ملی نفت ایران برگزار شد بسیاری از داوطلبان سوالات خود را درباره چگونگی برگزاری آزمون ، فرآیند جذب و تعداد پذیرفته شدگان و... را به این مدیریت اعلام می کردند و به دلیل عدم اطلاع از موارد یاد شده از ژاسخ دادن به آنها معذور بودیم. این آزمون نیز صرفا از سوی شرکت ملی گاز برگزار می شود و منطقه ویژه پارس هیچ دخالتی در برگزاری آن ندارد . از آنجا که همواره مدیر عامل محترم سازمان منطقه ویژه پارس تاکید ویژه ای بر موفقیت داوطلبان بومی دارند مقرر شده در صورت قبولی پذیرفته شدگان در آزمون کتبی با برگزاری کلاس های آمادگی مصاحبه علمی تخصصی توان علمی داوطلبان افزایش یابد.
داوطلبان و متقاضیان ورود به صنعت نفت باید از چه ویژگی هایی برخوردار باشند؟
اطلاعات تخصصی و مرتبط با این صنعت، گواهینامه‌های تخصصی لازم در حوزه نفت، مهارت‌های شغلی منطبق با استانداردهای لازم، ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری منطبق با آئین نامه‌های مرتبط، ویژگی‌های اعتقادی، اخلاقی و سیاسی بر‌اساس قوانین گزینش و آئین نامه‌های مرتبط و استعدادها و توانایی‌های فرهنگی، ادراکی و شناختی لازم از جمله ویژگی‌هایی است که باید در شاغلین و حتی داوطلبان ورود به این عرصه دیده شود.
ازطرفی جذب و استفاده از نیروی انسانی کارآمد و کیفی در صنعت نفت، حرکت به سوی سازمان دانش محور و همچنین پرهیز از استخدام‌های خارج از فضای رقابتی از مهم ترین اهداف برگزاری این آزمون و گزینش‌سنجی محسوب می شوند که تا به‌کارگیری نیروهای کارآمد و متخصص در حوزه نفت، بتوان به دستاورد مهم و برجسته بیشتری از متخصصان توانمند داخلی کشورمان رسید.
در پایان چه توصیه‌هایی برای متقاضیان استخدامی پیش از برگزاری آزمون کتبی دارید و داوطلبان چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد آزمون استخدامی شرکت ملی گاز با مجوز و تصویب وزیر نفت و در شرایط مشابه آزمون‌های سازمان‌ها و مراکز علمی همانند سنجش برگزار می شود، پس داوطلبان باید با آمادگی کامل در آزمون شرکت کنند و کسانی در این آزمون‌ها موفق‌تر خواهند بود که از حداقل اطلاعات خود حداکثر استفاده را ببرند.
برای اینکه نیروهای بومی در این آزمون به موفقیت برسند  توصیه  می کنم که در چند هفته باقی مانده تا زمان برگزاری آزمون ، کارهای نیمه تمام خود را رها کرده  و فقط به مطالعه مواد آزمون و مرور سوالات آزمون های گذشته بپردازند .
انتخاب منابع درست، تدوین یک برنامه مطالعاتی دقیق، اجرای دقیق برنامه همراه با تلاش و ثبات قدم و مدیریت آزمون از جمله راهکارهای کسب موفقیت در آزمون‌های استخدامی است؛ به‌طوری که داوطلبان می توانند علاوه بر مرور سوالات دوره‌های گذشته آزمون های استخدامی، به منابع و مواد آزمونی مشخص شده برای هر رشته مراجعه کنند.
در پایان لازم می دانم به ذکری یک حدیث از مولای متقیان حضرت علی (ع) اشاره کنم که می فرمایند:«من اطاع التوانی ضیع الحقوق» هر کس سستی و تنبلی را پیشه کند حق و حقوق خود را از دست می دهد.


بچه ناف دیر و کنگان و دوراهک و گنخک
۱۳۹۱/۱۲/۰۱ Unknown Region (IR)
5
5
0

سلام واقعا خوب گفتی آقای حاجیانی. بچه هامون باید خوب بخونن که ژنرال های آینده صنعت نفت و گاز وپتروشیمی بشوند. من از طرف همه بچه های بومی استان از جناب عالی و همه همکاران زحمتکش و پرتلاش تان مخصوصا آقای ظلی نیا و سپهریان و حسینی که دلسوزانه تلاش می کنم
تشکر می کنم. جا دارد که استاندار و مدیرعامل سازمان از این بزرگواران قدردانی ویژه نمایند

صادق
۱۳۹۱/۱۲/۰۳ Iran
3
0
2

با سلام ضمن تشکر. در آزمون نفت که منتشرشده اثری از جذب در پارس جنوبی نیست.تعداد نیروی مورد نیاز در منطقه بوشهر بسیار کم است.این مسئله را پیگیری کنید


ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید