گزارش از روند اجرای تفاهمنامه نخبه پروری؛

جمله عالم صورت و جان است علم *

(جمعه ۲۴ بهمن ۱۳۹۳) ۲۱:۳۰

اعتبار وجایگاه خرد ورزی و علم اندوزی همواره مورد تاکید انبیای الهی و سایر دانشمندان این مرز و بوم قرار داشته و از آن به مثابه امری پسندیده و شایان ستایش یاد می شود.

نیک پیداست موفقیت های انسان در عرصه های گوناگون زندگی و پایگاه اجتماعی و اقتصادی وی ارتباط مستقیمی با میزان بهره‌مندی او  از علم و دانش دارد .
فراز و رفعت علم و دانش در مثنوی معنوی مولانا جلال الدین محمد بلخی نیز آمده است:
«علم دریایی است بی‌حد و کنار
طالبِ علم است غواصّ بحار
گر هزاران سال باشد عمرِ او
می‌نگرد سیر او از جستجو
هم سؤال از علم خیزد هم جواب

همچنانکه خاره گل از خاک و آب

علم دریایی است که کرانه‌ی آن ناپیداست و حد و مرزی بر آن متّصور نیست. جستجوگر علم، یعنی غواضی که در این دریای ژرف به کاوِش و پژوهش می‌پردازد هرگز به فرجام کار خود نزدیک نخواهد شد. هیچ‌گاه پژوهش او پایان نخواهد گرفت، حتی اگر عمر جاودان داشته باشد.

بشر با یاری جستن از دانش به بسیاری از پرسش‌های خود پاسخ خواهد داد. به اسرار زیادی دست خواهد یافت اما مسایل بی‌‌شمار دیگری مطرح خواهد شد که تهیه پاسخ برای آنها مستلزم ادامه‌ی تلاش و جستجوست.»

استان بوشهر با دارا بودن منابع و ذخایر عظیم طبیعی رتبه نخست تامین انرژی کشور دارد ، در این میان میدان گازی پارس جنوبی با فاصله 105 کیلومتری از آب های جنوبی ایران، بزرگترین میدان گازی مستقل جهان است که به صورت مشترک بین کشور ایران و قطر قرار دارد. پیش بینی شده است سهم ایران از ذخایر گاز این میدان معادل 14.2 تریلیون متر مکعب به همراه 19 میلیارد بشکه میعانات گازی باشد که حدود 8 درصد از کل گاز دنیا و حدود 47 درصد از ذخایر گاز کشور را به خود اختصاص داده است و یکی از اصلی ترین منابع انرژی کشور به شمار می آید.

سخنان چندی پیش مدیر عامل سازمان منطقه ویژه پارس در آیین افتتاح ساختمان مرکز آموزش علمی کاربردی این سازمان(آذرماه 93) نشان از اتخاذ رویکردی جدید در توسعه مراکز علمی و آموزشی و توانمند سازی نیروی انسانی داشت .

 علمی کاربردی 14

مهندس یوسفی در آیین افتتاح این مرکز  گفته بود: "توسعه مراکز علمی کاربردی  می تواند به نیازهای اشتغال جامعه بسیار نزدیک باشد و این تغییر رویکردی است که لازم است اتفاق بیفتد چرا که این آموزش‌ها، مستقیم و در ارتباط با صنعت و بازار کار است و این موضوع نیز در نقشه جامعه علمی کشور توجه ویژه ای شده است"

وی اضافه کرده بود: "یکی از ضرورت های آموزش، پاسخ به نیاز های اشتغال جامعه است و یک بخش عمده آموزش باید متوجه به تقاضاهای علمی جامعه باشد ، به همین دلیل ضرورتا باید بخشی از فضاهای آموزشی کشور  متناسب  با نوع نیازهای اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جامعه  و بخش دیگر نیز باید متوجه دست یافتن به قله های علمی باشد."

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس همچنین در حاشیه سفر مهندس زنگنه وزیر نفت ( 11 دی ماه) از طرح های توسعه ای پارس جنوبی گفته بود : "با تاکید وزیر نفت برنامه ریزی برای نخبه پروری و توانمند سازی نیروی انسانی در دستور کار این سازمان قرار گرفته و در آینده نزدیک برنامه های این سازمان برای تحقق این مساله اعلام می شود."

نخبه پروری 1  

کمتر از بیست روز بعد (28 دی ماه) تفاهمنامه همکاری های علمی و آموزشی در پارس جنوبی با هدف نخبه پروری و توانمند سازی علمی دانش آموزان امضا شد.

نخبه پروری 2  

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در آیین امضای تفاهم نامه همکاری های علمی و آموزشی یاد آور شد: "در بازدید اخیر مهندس زنگنه وزیرنفت از منطقه ویژه پارس، وی بر نخبه پروری و تربیت نیروی انسانی تاکید ویژه ای داشت که امیدواریم باانعقاد این تفاهمنامه گام موثری در زمینه ارایه خدمات علمی و آموزشی  در جهت ارتقای سطح دانشی و علمی دانش آموزان برداریم."

مهندس یوسفی با اعتقاد بر اینکه نخبه پروری سرمایه گذاری برای تربیت نیروی انسانی متخصص است گفته بود:" این سازمان در گام نخست، برنامه های علمی و آموزشی  در جهت تربیت و تقویت دانش آموزان با هدف افزایش احتمال موفقیت دانش آموزان به منظور ورود به دانشگاههای خوب را برگزار می کند."

وی همچنین اضافه کرده بود :" البته وزیر محترم نفت تاکید داشت که در گام بعدی نیز آن دسته از دانش آموزانی که در رشته های خاص و دانشگاههای معتبر پذیرفته می شوند بتوانند کمک هزینه تحصیلی دریافت کنند که بدون شک در اجرای دستورات ایشان مقدمات اجرایی آن را فراهم خواهیم کرد."

مهندس یوسفی با تاکید بر این که برنامه ریزی مدون آموزشی نقشی بسزا در تربیت نیروی انسانی و متخصص دارد یادآور شد: لازم است از بستری که با انعقاد این تفاهمنامه در زمینه نخبه پروری فراهم شده استفاده کنیم و قطعا  با استفاده از این رویکرد زمینه رشد استعدادهای جوانان این منطقه فراهم می شود.

عمل به مسئولیتهای اجتماعی

عبدالله نادری فرماندار شهرستان جم در آیین انعقاد تفاهمنامه همکاریهای علمی و آموزشی باسپاس از وزیر نفت،مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و جدیت آنها در زمینه توجه به مسایل زیرساختی اظهار داشت: توجه خاص به جوانان و بازگشت عقلانیت در تصمیم گیریها نشات گرفته از سیاستهای دولت تدبیر و امید است وامیدواریم این روند رو به جلو تداوم  یابد.

 رویکرد  اجتماعی وزارت نفت مثبت و سازنده است

عباس جمشیدی فرماندار کنگان نیز دراین جلسه باابراز خرسندی از انعقاد این تفاهمنامه گفته بود: اقدامات بسیار موثری از سوی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به نمایندگی از وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در شهرستان کنگان انجام شده است و امیدواریم با امضای این تفاهمنامه بخشی از دغدغه های مردم در زمینه آموزش و پرورش دانش آموزان برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر برطرف شود.

جمشیدی با بیان این که با وجود اهمیت ماموریتهای اصلی صنعت نفت در منطقه، نوع نگاه اجتماعی وزارت نفت نگاه مثبت وسازنده ای است افزود: قطعا در فضای تعامل و همکاری می توان با استفاده از ظرفیتهای موجود و پرورش استعدادها به جایگاه شایسته ای دست یافت.

مرکز آموزش علمی کاربردی سازمان منطقه ویژه پارس نقطه شروع دانش آموزان تا کنکور

آنگونه که سرپرست دبیرخانه تعاملات اجتماعی سازمان منطقه ویژه پارس می گوید:  از اوایل ماه جاری(بهمن ماه) کلاس های تقویتی کنکور با حضور بیش از 130 نفر از دانش آموزان برگزیده شهرستان های عسلویه، کنگان و جم در مرکز علمی کاربردی سازمان منطقه ویژه پارس برگزار شده است که تا پایان اردیبهست ماه نیز ادامه دارد.

از سویی دیگر فرمانداران شهرستان های کنگان و عسلویه  نیز در جریان بازدید از روند اجرایی تفاهم نامه نخبه پروری با تقدیر از توجه ویژه مهندس یوسفی جهت توانمند سازی منابع انسانی در حوزه پیرامونی ، این امر را فرصتی مغتنم و ظرفیتی قابل ملاحظه جهت ورود نیروهای بومی منطقه در عرصه های علمی و مدیریتی استان در آینده ای نه چندان دور برشمردند.

نخبه پروری 7  

ایجاد محیط مناسب علمی ، ‏‌سرعت عمل در تحقق بخشیدن به اجرای این طرح و جدیت در اجرای کیفی تفاهم نامه را  می توان از مهمترین شاخص های مورد اشاره  از دیدگاه فرمانداران شهرستان های عسلویه و کنگان در ارتباط با این تفاهم نامه یاد کرد.

نخبه پروری 11  

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در جریان بازدید از روند اجرای تفاهمنامه نخبه پروری گفت: کشور در راستای توسعه علم است و علم نیز یکی از مهمترین عوامل ارتقای سطح توسعه اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی  خواهد بود و ضرورتا یک ارتباط تنگاتنگی بین سطح علمی جامعه و سطح پیشرفت و توسعه آن جامعه وجود دارد.

 مهندس یوسفی افزود:اگر ما نتوانیم در مسیر تحولات اقتصادی اتکای مناسبی نسبت به هسته های علمی خود داشته باشیم قطعاً آن حرکت  آسیب پذیر خواهد بود ، بنابراین  در مسیر پیشرفت و توسعه ضرورت دارد سطح اتکا به علم را افزایش دهیم که این امر جز از طریق آموزش متناسب با ضرورت های امروزی جامعه امکان پذر نیست. 

وی با بیان اینکه  بنیان رشد و پیشرفت جامعه را باید در فرآیند توسعه علمی آن جامعه جست و جو کرد گفت: تحصیل علم و دانش از ملزومات پیشرفت کشور در عرصه های مختلف است که می تواند تحولی بنیادین در کیفیت زندگی افراد آن جامعه ایجاد کند.

* مصرعی از مثنوی معنوی مولانا جلال الدین بلخی

بازید مدیرعامل از کلاسهای تقویتی کنکور 6  

نخبه پروری 10

بازید مدیرعامل از کلاسهای تقویتی کنکور 4

بازید مدیرعامل از کلاسهای تقویتی کنکور 5

بازید مدیرعامل از کلاسهای تقویتی کنکور 10

بازید مدیرعامل از کلاسهای تقویتی کنکور 14

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید