سازو کار عملی جهت کاهش وزن و جلوگیری از افزایش وزن به طور عمومی برای کلیه افراد و علی الخصوص برای افرادی که در محل کار از غذاهای طبخ شده صنعتی استفاده می نمایند به این ترتیب است:
1-اول اینکه شما مجبور نیستید کل غذای ارائه شده در هر وعده را مصرف نمایید.از آشپزها بخواهید مقدار کمتری غذا برایتان سرو کنند تا علاوه بر صرفه جویی و جلوگیری از دور ریز غذا، بدن خود را نیز سالم تر نگه دارید، معمولا پرس های ارائه شده در وعده های غذایی صبحانه، ناهار و شام اندازه بزرگی دارند که برای افرادی که فعالیت بدنی بالا دارند مناسب می باشد( برای اطلاع از میزان کالری که روزانه به آن نیاز دارید حتما با یک متخصص تغذیه مشورت نمایید)
2- درصورت وجود انتخاب های سالم تر غذایی مانند خوراک های آب پز و بخارپز، مخلوط سبزیجات در رستوران محل کار خود حتما از این موارد غافل نباشید.
3-تقسیم غذای مصرفی در وعده های کوچک به جای استفاده از وعده های بزرگ غذایی( افزایش وعده های غذایی در حجم کم) مثلا به جای اینکه کل میوه ارائه شده روزانه را در یک ساعت میل کنید آن را تقسیم بر وعده های کوچک نمایید و در هر میان وعده 2-1 عدد میوه مصرف نمایید.
4-مصرف برخی از مواد غذایی که به طور روزانه مصرف میشود در طولانی مدت باعث اضافه دریافت کالری و بروز چاقی میشود، مانند مصرف بی رویه زیتون، روغن زیتون، خرما، عسل و.... با این تصور که ماده غذایی مفیدی می باشند؛ همه مواد غذایی دارای کالری می باشند و صرفا به دلیل مفید بودن آن ها مجاز به مصرف بی رویه آن نمی باشیم.
باید اضافه کنم که قرار نیست از غذاخوردن لذت نبریم و یا به طور مداوم خود را محدود نماییم ولی رعایت برخی نکات کوچک و کاربردی نیز میتواند مفید باشد.
پس از همین امروز سایر وعده های غذایی مان را کوچک کنیم و مصرف مواردی مانند ژله، آب میوه های صنعتی، کیک و کلوچه که بود و نبودشان منفعتی برای سلامتی ما ندارد را حذف کنیم یا کمتر مصرف نماییم.
شالیز طاهرپرور- کارشناس تغذیه سازمان منطقه ویژه پارس