مهندس یوسفی:

پرونده توسعه میدان مشترک پارس جنوبی تا پایان سال 96 بسته می شود

(دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴) ۱۲:۳۴

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در جمع مدیران و معاونان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بر اساس برنامه ریزی وزارت نفت پرونده توسعه میدان گازی پارس جنوبی تا پایان سال 96 بسته می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس، مهدی یوسفی مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بزگترین منطقه تخصصی صنایع نفت و گاز در جهان است گفت:  8 درصد ذخایر شناخته شده گاز دنیا در میدان مشترک پارس جنوبی قرار دارد که این رقم به تنهایی معادل 50درصد کل ذخایز گاز ایران است.

وی با بیان اینکه مساحت میدان مشترک پارس جنوبی  9700 کیلومتر مربع است گفت: 3700 کیلومترمربع آن در آب های سرزمینی ایران و 6000 کیلو متر مربع نیز در آب های سرزمینی قطر واقع شده است که با تدابیری که در نظر گرفته شده این امیدواری وجود دارد توسعه این میدان تا پایان سال 96 به اتمام برسد.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با بیان اینکه برای توسعه این میدان 29 فاز گازی پیش بینی شده است گفت: ظرفیت تولید گاز در هر فاز 25 میلیون متر مکعب در روز است که در حال حاضر ظرفیت تولید روزانه گاز در پارس جنوبی  450 میلیون متر مکعب بر آورد می شود.

مهندس یوسفی با بیان اینکه طی سال گذشته ظرفیت تولید گاز از این میدان 120 میلیون متر مکعب در روز افزایش یافت گفت:طی  سال گذشته فاز 12 پارس جنوبی که معادل سه فاز استاندارد است با حضور ریاست محترم جمهوری به بهره برداری رسید که با بهره برداری از این فاز سه درصد به تولید ناخالص داخلی افزوده شد.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با بیان اینکه با بهره برداری از هر فاز سه درصد به تولید ناخالص داخلی افزوده می شود گفت: بر اساس برنامه ریزی وزارت نفت فازهای 15 و 16 ‏، 17 و 18  و 19 تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید که در این صورت بیش از  یکصد مییلون متر مکعب دیگر  به ظرفیت تولید گاز کشور از میدان مشترک پارس جنوبی افزوده می شود.

وی با اشاره به تحقق 33 درصد از ظرفیت تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی در دولت تدبیر و امید گفت: طی سال گذشته نیز صادرات کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نسبت به سال قبل از آن 26 درصد افزایش یافت که امیدواریم این روند افزایشی در سال جدید نیز تداوم یابد.

مهندس یوسفی با اشاره به طرح پالایشی سیراف گفت:این طرح در قالب هشت پالایشگاه میعانات گازی مستقل هر یک به ظرفیت روزانه ٦٠ هزار بشکه و در مجموع ٤٨٠ هزار بشکه در روز به همراه تاسیسات یوتیلیتی، پشتیبان و واحدهای فرآیندی توسط بخش خصوصی اجرا می شود که بر اساس برنامه ریزی انجام شده قرار است کلنگ این پروژه طی هفته آینده به زمین زده شود.

حسن بنیانیان عضور شورای انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه گفت: منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و صنایع موجود در آن به عنوان سرمایه عظیم کشور شناخته می شود و لازم است با ثبت پیشرفت های علمی ،نو آوری ها و خلاقیت ها زمینه تداوم شتاب علمی و اقتصادی کشور فراهم شود.

وی با بیان اینکه هدف کشور توسعه همه جانبه در تمامی ابعاد کمی وکیفی آن است گفت:رشد کشور و رسیدن به توسعه پایدار نیازمند حرکت در مسیر علم و دانش است و قطعا با  استفاده از جایگاه مدیریت دانش و ثبت موفقیت ها این راه هموار خواهد شد.

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید