مدیر عامل سازمان منطقه ویژه پارس در برنامه زنده صبح با خبر:

کلنگ طرح پالایشی سیراف طی دو روز آینده به زمین زده خواهد شد

(شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴) ۰۹:۵۰

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با بیان اینکه طرح فراگیر پالایشی سیراف تبلور تدبیر دولت و بازگشت امید و اعتماد به بخش خصوصی کشور است گفت: این طرح در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و اصل 44 قانون اساسی است که بر این اساس این پروژه در قالب 8 پالایشگاه میعانات گازی مستقل هر یک به ظرفیت 60 هزار بشکه و در مجموع 480 هزار بشکه در روز به همراه تاسیسات یوتیلیتی‏ ،پشتیبان و واحد های فرآیندی است که انشاالله طی دور روز آینده با حضور مقامات رسمی کشور کلنگ زنی این پروژه آ‎غاز خواهد شد.

به گزراش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس ، مهدی یوسفی مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با حضور در گفت و گوی زنده تلویزیونی صبح با خبر شبکه خبر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه  ایران آمادگی آن دارد به محض آنکه تحریم های نفتی برداشته شود سهم تولید نفت خود در بازار جهانی به قبل از تحریم ها برگرداند گفت:  تلاش وزرات نفت باز پس گیری سهم ایران در بازار های جهانی نفت است و از سوی این وزارتخانه برنامه ریزی لازم برای دوره پس از تحریم ها نیز انجام شده است.

وی در مورد وضعیت میدات مشترک پارس جنوبی نیز گفت: 8 درصد ذخایر شناخته شده گاز دنیا در میدان مشترک پارس جنوبی قرار دارد که این رقم به تنهایی معادل 50درصد کل ذخایز گاز ایران است و ما از نظر وضعیت ذخایر شناخته شده گاز در جهان در رتبه اول قرار داریم.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به مزیت های رقابتی گاز گفت: با توجه به ذخایز قابل توجه ذخایز گاز در ایران امکان استفاده از آن در صنایع پتروشیمی و صنایع پایین دستی وجود دارد که در این صورت علاوه بر نقش آن در جلوگیری از خام فروشی می تواند ارزش افزوده بسیاری را  نیز عاید کشور کند.

وی با بیان اینکه در سال 93 یکصد و  بیست میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید در میدان پارس جنوبی افزوده شد گفت: از آغاز دولت تدبیر و امید و با برنامه ریزی های منسجمی که از سوی وزارت نفت صورت گرفت ما توانستیم  به میزان یک سوم از کل ظرفیت تولید پارس جنوبی  را در سال 93 افزایش دهیم که انشالله تا پایان سالجاری با افتاح فاز 15 و 16 و ‏ 17 و 18 یکصد میلیون مکتر مکعب دیگر نیز به این ظرفیت افزوده شود.

یوسفی با بیان اینکه مصرف خانگی گاز  بخش قابل توجهی از ظرفیت تولید گاز در ایران را به خود اختصاص داده است گفت: اصلاح الگوی مصرف در بخش خانگی باید جدی گرفته شود و در حال حاضر کشورمان بیشترین مصرف انرژی در جهان را به خود اختصاص داده است .

وی ادامه داد: اگر اصلاح الگوی مصرف در بخش خانگی به طوری جدی دنبال شود ما خواهیم توانست بخش عمده ای از تولید گاز در کشور را به حوزه صنایع میان دست و پتروشیمی ها انتقال دهیم که در این صورت ارزش افزوده فراوانی عاید کشور خواهد شد.

یوسفی تصریح کرد: گاز و تبدیل آن در مجتمع های پتروشیمی به محصولات مختلف علاوه بر کمکی که در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی به کشور خواهد کرد قدرت مانور زیادی نیز به ایران  می دهد تا آنجا که در برخی از محصولات پتروشیمی ده برابر ارزش افزوده نصیب کشور می شود.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با بیان اینکه با اولویت بندی که از سوی وزرات نفت در طرح های توسعه ای پارس جنوبی صورت گرفت در سال گذشته 120 میلیون متر مکعب به تولید گاز در میدان مشترک پارس جنوبی افزوده شد اظهار داشت: با بهره برداری از دیگر فازهای اولویت دار در سال جدید  همانند سال گذشته یکصد میلیون متر مکعب دیگر نیز به ظرفیت تولید گاز کشور از این میدان افزوده می شود.

وی تصریح کرد: هم اکنون تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی 440 میلیون متر مکعب در روز است و پیش بینی می کنیم با بهر‌ه‌برداری از فازهای در حال توسعه امسال ظرفیت تولید گاز از این میدان به 550 میلیون متر مکعب در روز برسد.

یوسفی  با اشاره به صادرات کالا در سال کذشته از گمرک منطقه ویژه پارس به خارج از کشور گفت:طی سال گذشته بیش از 21 میلیون تن کالا به ارزش 19 میلیارد دلار از این گمرک به خارج از کشور صادر شده است که این میزان صادرات  نسبت به سال 92 از حیث وزن 27 درصد و از لحاط ارزش 26 درصد افزایش را نشان می دهد.

وی افزود: با توجه به اینکه تمام زیر ساخت های سرمایه گذاری در منطقه ویژه پارس فراهم شده ضروری است تمرکز ما نیز توسعه صنایع پایین دستی به دلیل اهمیت آن در تولید ارزش افزوده و اشتغال در کشور باشد که در صورت تحقق این امر کمک بزرگی به اقتصاد کشور خواهد شد.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با بیان اینکه طرح فراگیر پالایشی سیراف در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و اصل 44 قانون اساسی است افزود: این طرح در قالب 8 پالایشگاه میعانات گازی مستقل هر یک به ظرفیت 60 هزار بشکه و در مجموع 480 هزار بشکه در روز به همراه تاسیسات یوتیلیتی‏ ،پشتیبان و  واحد های فرآیندی است که انشاالله طی دور روز آینده با حضور مقامات رسمی کشور کلنگ زنی این پروژه آ‎غاز خواهد شد.

وی طرح فراگیر پالایشی سیراف را در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و اصل 44 قانون اساسی دانست و تاکید کرد:محل اجرای این پروژه در سایت دو(کنگان) منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واقع شده است که قطعا با سرمایه گذاری بخش خصوصی در طرح فراگیر پالایشی سیراف علاوه بر جلوگیری از خام فروشی میعانات گازی و ایجاد ارزش افزوده برای کشور ، فرصت های شغلی قابل توجهی نیز در این زمینه ایجاد خواهد کرد.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت محیط زیست منطقه گفت: میزان فلرینگ در فازهای پالایشگاهی پارس جنوبی به طوری جدی کاهش یافته است و  در این زمینه میزان فلرینگ فازهای یک تا ده پارس جنوبی در سال 1387 پنجاه و شش میلیون متر مکعب در هفته بوده است که  با مجموعه اقداماتی که صورت گرفته میزان فلرینگ این فازها هم اکنون به 8 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

یوسفی با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته در این منطقه برای جلوگیری از آلودگی آب و خاک نیز گفت: عملکرد خوب منطقه در حوزه جلوگیری از آلودگی آب مورد توجه ارگانهای محیط زیستی قرار گرفته و هم اکنون فاضلاب وارده به دریا با BOD وCOD تنظیم شده و سپس وارد دریا می شوند.


ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید