در سیراف، یک گام از خامفروشی فاصله می گیریم

(یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴) ۱۲:۰۳

اجرای طرح پالایشی فراگیر سیراف، گامی فراتر از خام فروشی است و زمینه ای برای تکمیل زنجیره ارزش در صنعت نفت فراهم می آورد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس و به نقل از شانا، مدیر عامل شرکت تناوب و نماینده سهامداران در هیئت مدیره شرکت فراگیر پالایشی زیرساخت سیراف افزود: برای این که بتوانیم زنجیره ارزش را در صنعت نفت تکمیل کنیم در گام نخست باید از خامفروشی جلوگیری کرد.

حمید مبصری با بیان این که با اجرای طرح سیراف یک گام از خامفروشی فاصله می گیریم، تاکید کرد: اگر گام نخست برداشته نشود، نمی توان انتظار داشت به تولید محصولات با ارزشتر دست یابیم.

وی افزود: فروش میعانات گازی به نفع کشور نیست؛ اما تنها اقدامی که برای تبدیل این میعانات گازی مصلحت تشخیص داده شده، احداث پالایشگاهی با مشخصات سیراف است.

او با بیان این که این شرکت با همفکری برخی دیگر از شرکتهای سهامدار در سیراف در فکر ایجاد واحدهای پتروشیمی به منظور تولید محصولات با ارزشتر در فاز بعدی طرح است، افزود: تصمیم داریم از فرآورده تولیدی نفتا در این پالایشگاه به عنوان خوراک واحدهای پایین دستی پتروشیمی استفاده لازم را ببریم.

به گفته مبصری تاکنون از طرف چندین شریک سیراف، مذاکراتی درباره تجمیع نفتا و استفاده از آن برای خوراک واحدهای پتروشیمی انجام شده است.

وی افزود: میزان تولید نفتای هریک از شرکتهای سیراف به تنهایی کفاف خوراک یک واحد پتروشیمی را نمی دهد بنابراین در صورت روی آوردن به ساخت واحدهای پتروشیمی از روش تجمیع خوراک استفاده خواهد شد.


سیراف سرمایه های کشور را به سمت فعالیتهای مولد هدایت کرد

مدیرعامل شرکت تناوب در بخش دیگری از این گفتگو با بیان این که سرمایه داران در ایران علاوه بر سودآوری باید دیگر موارد با ارزش را در نظر بگیرند، افزود: ایجاد فرهنگ مشارکتی در طرحهای بزرگی از این دست، رهنمون کردن سرمایه های کشور به سمت فعالیتهای مولد و اشتغالزایی از جمله مواردی است که با ورود بخش خصوصی به پروژه سیراف در کشور شکل خواهد گرفت.

مبصری تاکید کرد: با توجه به موارد یادشده، تصمیم گرفته شد که در شرکت زیرساخت مسئولیتی برعهده گیریم تا از توانمندی شرکتهای خصوصی در شکل گیری فرهنگ مشارکتی، ایجاد اشتغال و هدایت سرمایه ها به جای درست، بیشترین بهره برداری را داشته باشیم.


بخش خصوصی به توان فکری و معنوی دولت نیاز دارد

مبصری با بیان این که شرکت تناوب یک شرکت خصوصی است، تاکید کرد: برای تامین منابع مالی پروژه سیراف بر توانمندی شرکت تکیه کرده ایم، این در حالی است که این شرکت با سرمایه گذاری سامان مشارکت دارد.

وی گفت: در صورتی که شرکت زیرساخت بدون هیچ مشکل مالی و بموقع به بهره برداری برسد، در ایجاد واحدهای پالایشی تاثیر مثبت دارد و این شرکت   به عنوان بخش خصوصی از دولت و وزارت نفت می خواهد که حمایتهای فکری، معنوی و مشاوره ای خود را تا اجرای کامل طرح و حتی بعد از  بهره برداری دریغ نکند.

او با بیان این که بخش خصوصی در اجرای این پروژه به توان مدیریتی و مشاوره ای دولت نیاز دارد،  اظهار کرد: حضور دولت تنها به حمایت مالی محدود     نیست و دیگر موارد را نیز شامل می شود.

سخن مخالفان سیراف، منطقی نیست

مدیرعامل شرکت تناوب با بیان این که مخالفتهایی که با این طرح شده است، براساس منطق نبوده است، گفت: ممکن است برخی براساس شنیده هایی که پشت آن منطق وجود ندارد با این طرح مخالفتهایی بکنند، این در حالی است که با توجه به وضع کنونی (نبود سرمایه داخلی زیاد و ناممکن بودن سرمایه گذاری خارجی در طرحهای داخلی) ساخت پالایشگاه میعانات گازی بهترین گزینه برای جلوگیری از خامفروشی محسوب می شود.

او با بیان این که با این مخالفتها وظیفه ما سنگینتر می شود، تاکید کرد: هم اکنون موفقیت این طرح ملی و با ارزش از مسائل مالی آن برای ما مهمتر است.

وی گفت: البته در پیش بینیها و ارزیابیهای اقتصادی که بخش خصوصی از این طرح به عمل آورده است، سودآوری و بازگشت سرمایه مناسب تایید شده است.

مبصری یادآوری کرد: در مجموعه پالایشی سیراف چند شرکت خصوصی محض با چند شرکت خصولتی همکاری و شراکت دارند که در همکاریهایی که تاکنون با یکدیگر داشته ایم، در هیچیک از شرکتهای دولتی که البته آنها هم به نوعی نهادهای مردمی وابسته هستند، نگاه دولتی وجود نداشته و این شرکتها از زاویه خصوصی با این طرح برخورد کرده اند.

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید