درآمد سالانه ٦ میلیارد دلاری در راه خزانه

فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی ماه آینده افتتاح می شود

(یکشنبه ۲۵ اَمرداد ۱۳۹۴) ۱۵:۰۶

مجری فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی از افتتاح کامل این پروژه ملی تا پایان شهریور ماه امسال خبر داد و گفت: با بهره برداری کامل از این پروژه سالانه ٦ میلیارد دلار به درآمدهای کشور اضافه خواهد شد.

رضا فروزش صبح امروز (یکشنبه ٢٥ مردادماه) در جمع خبرنگاران با بیان این که قرارداد فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی اواخر سال ١٣٨٥ نهایی شد، افزود: بر اساس این قرارداد این پروژه باید ٥٢ ماهه به بهره برداری می رسید، اما اکنون ١٠٤ ماه از آغاز آن گذشته است.

وی گفت: هم اکنون روزانه به طور متوسط از فاز ١٥ و ١٦ پارس جنوبی بیش از ٣٦,٧ میلیون مترمکعب گاز برداشت می شود، اما با توجه به نهایی شدن عملیات حفاری چاه های دریایی، به زودی شاهد افزایش تولید در این فازها خواهیم بود.

فروزش با اشاره به پیشرفت بخش فراساحل فازهای ١٥ و ١٦ میدان پارس جنوبی، پیشرفت سکوهای این دو فاز را به ترتیب ٩٨ و ٩٨,٢ درصد اعلام کرد و گفت: هم اکنون در حال آماده سازی تحویل موقت بخش فراساحل به بهره بردار هستیم و فکر می کنیم تا سه هفته آینده این امر تحقق یابد.

مجری فازهای ١٥ و ١٦ میدان پارس جنوبی پیشرفت بخش خشکی این فاز را ٩٧,٧ درصد اعلام کرد و گفت: هم اکنون در مراحل نهایی راه اندازی هستیم، ضمن آن که چهار ردیف شیرین سازی این پالایشگاه در مدار تولید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: واحد گوگردزدایی فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی از هفته گذشته وارد مدار شده و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته واحد اتان این پالایشگاه نیز از امروز شروع به کار می کند.

فروزش حجم کلی سرمایه گذاری برای اجرای فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی را ٦ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: از این میزان در حدود سه میلیارد دلار برای ساخت پالایشگاه و تاسیسات خشکی، دو میلیارد دلار در بخشهای دریا و یک میلیارد دلار صرف انجام حفاری چاهها شده است.

به گفته وی بر اساس قرارداد اولیه توسعه فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی با سرمایه گذاری سه میلیارد دلاری باید اجرا می شد.

مجری فازهای ١٥ و ١٦ میدان پارس جنوبی بالاترین نرخ بازگشت سرمایه را مربوط به این فازها دانست و گفت: با افتتاح این فاز روزانه ١٩ میلیون دلار درآمد ارزی خواهیم داشت.

فروزش با اشاره به اولویت قرار گرفتن فازهای ١٥ و ١٦ میدان گازی پارس جنوبی در دولت یازدهم، گفت: با توجه به محدودیتهای تامین منابع مالی و تحریم از اواخر سال ٩٢ تاکنون در بخش خشکی ٢٥٠ میلیون دلار و در بخش سکوهای دریایی ١٥٠ میلیون دلار هزینه شده است.

به گفته وی طی یک سال گذشته ١١ میلیارد متر مکعب گاز و ٦,٧ میلیون بشکه مایعات گازی از فازهای ١٥ و ١٦ میدان مشترک گازی پارس جنوبی برداشت شده است.

وی با اشاره به انجام اسیدکاری چاههای فازهای ١٥ و ١٦ تصریح کرد: با انجام این کار شاهد افزایش ٢٥ درصدی بازدهی سکوها خواهیم بود ضمن این که از ابتدای مردادماه نیز با استقرار دکل حفاری در حال تکمیل حفاری چاههای باقی مانده هستیم که انتظار داریم تا انتهای آذرماه این مهم نیز به پایان برسد.  

فروزش درباره زمان بندی تثبیت تولید کامل فاز ١٥ و ١٦، گفت: براساس برنامه‌ای که اعلام شده پایان شهریورماه پیمانکار پالایشگاه را به بهره بردار تحویل می‌دهد؛ و پایان آذرماه نیز حفاری چاهها به پایان می‌رسد.

وی با بیان این که با اجرای کامل پروژه عملکرد پیمانکاران نیز ارزیابی می شود، تصریح کرد: در انتهای پروژه چنانچه پیمانکاران تاخیر غیرمجاز داشته باشند جریمه دیرکرد از آنها دریافت می شود که این میزان ٥ درصد مبلغ قرارداد آنها خواهد بود.

مجری طرح توسعه فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی درباره افت فشار مخزن در این فاز نیز تاکید کرد: این فازها در مرزی ترین بلوک و بهترین مکان قرار گرفته است، به همین دلیل انتظار داریم به اعداد در نظر گرفته شده برای تولید برسیم، به نحوی که با انجام اسیدکاری امکان اضافه برداشت ١٠ تا ١٥ درصدی از چاهها خوهیم داشت.

به گفته مجری طرح توسعه فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی، تاکنون ١٥ میلیون نفر ساعت برای اجرای این پروژه فعالیت کرده‌اند.

فروزش هدف از اجرای این پروژه را پالایش و تولید روزانه ٥٠ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ٧٧ هزار بشکه میعانات گازی، تولید سالانه ١,٠٥ میلیون تن گاز مایع ال پی جی، تولید سالانه یک میلیون تن اتان و تولید روزانه ٤٠٠ تن گوگرد اعلام کرد.

وی با بیان این که قرارداد اجرای این پروژه در دی ماه ٨٥ نهایی شد گفت: به دلیل در اولویت قرار گرفتن این فاز برای تولید در دولت یازدهم، با انجام برخی تغییرات مدیریتی به صورت حرفه ای تر عمل کردیم و توانستیم با مجموعه محدودیتهای مالی و تحریمها پروژه را به سرانجام برسانیم.

مجری طرح توسعه فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی افزود: اولویت بندی فازها در دولت یازدهم سبب شد تا پراکندگی اجرای پروژه ها از بین رفته و شاهد تمرکز مدیریت و تمرکز مالی در اجرای کار باشیم.


ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید