مهندس یوسفی خبر داد؛

تحصیل 10 هزار و 900 هکتار از اراضی ملی برای توسعه منطقه پارس شمالی

(چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۴) ۱۶:۰۰

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در گفت و گو با خبرنگار NIOC از مراحل توسعه پارس شمالی سخن گفت.

منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، به گونه ای قلب تپنده انرژی کشور است. گسترش و پیشرفت صنعت نفت و گاز در این منطقه، مستقیما با توسعه کشور و رونق اقتصاد در ارتباط خواهد بود، به همین دلیل است که مهدی یوسفی، مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس حرف های زیادی برای گفتن دارد. مراحل توسعه پارس شمالی بیش تر از سایر بحث ها در این گفت و گو مطرح شد.

چه برنامه هایی برای جذب سرمایه گذار خارجی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس دارید؟

همان طور که می دانید منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حوزه بالا دست پارس جنوبی سرمایه گذار جدیدی نمی تواند بگیرد. اما پروژه هایی که در پارس شمالی هستند نیاز به سرمایه گذار خواهند داشت و فضای خالی برای میدان های حوزه شمالی استان بوشهر وجود دارد. میدان هایی مانند فرزاد، گلشن، فردوسی و پارس شمالی هم در حوزه بالا دست و هم در حوزه پایین دست ظرفیت خالی برای حضور سرمایه گذاران دارند. در تقسیم کار وزارت نفت انتخاب پیمانکار برای صنایع بالادست در شرکت ملی نفت انجام می شود، اما آماده سازی زیرساخت ها به عهده سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس خواهد بود.

در رابطه با آماده سازی زیر ساخت های منطقه پارس شمالی چه فعالیت هایی انجام شده یا در دست انجام است؟

آماده سازی زیر ساخت ها چند مرحله دارد. در قدم اول باید اراضی عمدتا دولتی را تحصیل می کردیم. طی دو ماه گذشته سند 10 هزار و 900 هکتار از اراضی ملی آن منطقه به نام سازمان منطقه ویژه گرفته و قدم اول برداشته شد. در قدم دوم باید این اراضی محصور شوند. پروژه محصور سازی این اراضی آغاز شده و در حال پیشرفت است.

در کنار آماده سازی فیزیکی، نیاز به انتخاب مشاور جهت مطالعات جانمایی صنایع است. در حال حاضر مشاوری انتخاب شده که مطالعات اولیه را در حد فاز صفر انجام داده است.

مشاور اولیه این پروژه را معرفی می کنید؟

مشاور اولیه جهت مطالعات، شرکتی ایرانی به نام پارهاوس است. برای ادامه کار مطالعات نیز از همکاری دو مشاور ایرانی و خارجی استفاده خواهیم کرد. تا پاییز این مشاورها مشخص و اعلام خواهند شد تا تفکیک و توزیع جایگیری صنایع را در آن جا مشخص کنند.

زیر ساخت های نرم افزاری پارس شمالی در چه وضعیتی قرار دارند؟

زیرساخت نرم افزاری پارس شمالی، استقرار گمرکات است که بتواند تسهیلات منطقه ویژه بودن را برای سرمایه گذاران ایجاد کند. در این راستا جلسات مستمری با گمرک برگزار شده و بنا شده همزمان با حصار کشی اراضی، در گمرک هم بحث استقرار دروازه های گمرکی پیش رود.

یکی از نگرانی های مردم منطقه، توسعه صنعت قبل از انجام مطالعات و تعاملات اجتماعی لازم است. چه برنامه ای در جهت ملاحظات اجتماعی منطقه پارس سه دارید؟

 پارس سه به لحاظ محدوده ای در سه شهرستان استان بوشهر قرار می گیرد و قرار است در محدوده ای 16 هزار هکتاری انجام شود. بنابراین اجرای این پروژه نیازمند تعامل بسیار نزدیک با مسئولین این شهرها است. در پارس شمالی، سه شهرستان مختلف با جوامع محلی و روستایی گوناگون مشغول به فعالیت های معمول خود عمدتا در حوزه صیادی هستند و نیاز به تعامل مناسب با این افراد وجود دارد. براین اساس سازمان منطقه ویژه قراردادی با گروه مشاوره ای زیر نظر موسسه مطالعات انرژی بسته است. این گروه مشاوره ، سند توسعه استان بوشهر به خصوص در حوزه پارس سه را با توجه به مختصات اجتماعی آن منطقه مطالعه می کنند. مرحله اول گزارش این گروه هم تا کنون به دست ما رسیده است. به این وسیله ما تلاش داریم قبل از توسعه صنعت، به فکر جامعه میزبان باشیم و تلاش کنیم مشکلات گذشته تکرار نشوند.

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید