جمعه ۲۹ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
X
پایتخت انرژی ایران
بهره برداری از تصفیه خانه پتروشیمی مبین به تیرماه موکول شد
دوشنبه, ۰۴ تیر ۱۳۸۶ ۱۶:۳۷
۲۱۰۸
طبقه بندی:
  • پتروشیمی
  • سردبیر
  • گفت و گو
چچ
بهره برداری از تصفیه خانه پتروشیمی مبین به تیرماه موکول شد

بهره برداری از تصفیه خانه پتروشیمی مبین به تیرماه موکول شد

سرپرست HSEQ طرح های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: طرح بهره برداری از تصفیه خانه مجتمع پتروشیمی مبین که قرار بود اوایل خرداد ماه انجام شود، به نیمه اول تیرماه موکول شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (www.pseez.ir)، مهندس سید نورالدین دشتی افزود: انجام این طرح به سبب بروز یکسری مشکلات کوچک اجرایی به تاخیر افتاده است، اما تمامی کارهای ساخت و قسمت های نرم افزاری و سخت افزاری این طرح انجام شده است.

وی ادامه داد: در همین رابطه شرکت پتروشیمی مبین نیمه اول تیر ماه را برای بهره برداری از این طرح اعلام کرده است. به هر ترتیب این مساله به شدت از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حال پیگیری است و جلسات متعددی برای انجام هرچه سریعتر این کار برگزار شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، این تصفیه‌خانه با ظرفیت روزانه 6 هزار متر مکعب دارای 2 خط تصفیه است که یکی خط رواناب بارندگی (POC) و دیگری خط فاضلاب‌های صنعتی و بهداشتی (COC) است.

لازم به ذکر است که با بهره‌برداری از طرح ساخت تصفیه‌خانه مجتمع پتروشیمی مبین که به منظور کاهش آلایندگی‌های منطقه در دستور کار قرار گرفت، پساب تمام مجتمع‌های پتروشیمی این منطقه به این تصفیه‌خانه منتقل و تصفیه خواهد شد.

در همین حال مهندس محمد رضا سرافرازی کارشناس ارشد محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز با بیان این که برای کنترل فاضلاب های پتروشیمی های طرح فاز یک پارس جنوبی، تصفیه خانه پتروشیمی مبین به زودی راه اندازی می شود، اظهار کرد: هزینه احداث این تصفیه خانه نزدیک به 20 میلیارد تومان بوده است و پتروشیمی مبین در راستای تعهدات زیست محیطی خود تا کنون 40 میلیارد تومان در بخش زیست محیطی خود هزینه کرده است 

وی با تاکید بر مسایل زیست محیطی در پتروشیمی های عسلویه خاطر نشان کرد: در حال حاضر در پتروشیمی های منطقه هیچ کانال آب های سطحی سطح آلایندگی خطرناک ندارد.

وی افزود : به زودی کلیه فاضلاب های طرح های فاز  یک پتروشیمی عسلویه در تصفیه خانه مبین تصفیه خواهد شد و برنامه ریزی برای جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب واحدهای پتروشیمی درعسلویه به صورت مشترک در قالب یک واحد در پتروشیمی مبین انجام می‌شود.

گفتنی است، پتروشیمی های آریا ساسول ، زاگرس ، برزویه ، اوره و آمونیاک غدیر ، پارس ، جم و مبین از طرح های فاز یک عسلویه محسوب می شوند.

سرافرازی در ادامه یادآور شد: کلیه پسماندهای قابل سوزاندن شرکت های پتروشیمی فاز یک پارس جنوبی نیز در واحد زباله سوزهای صنعتی مبین سوزانده خواهد شد که این کار با رعایت تمامی الزامات زیست محیطی انجام خواهد شد. 

اخیرا مدیرکل محیط زیست استان بوشهر نیز راه‌اندازی سیستم تصفیه فاضلاب درپارس جنوبی را ضروری دانسته بود. 

وی گفته بود که باتوجه‌به بالابودن آلودگی فاضلاب درطرح‌های پتروشیمی در دست اجرا در پارس جنوبی، راه‌اندازی سیستم‌تصفیه‌فاضلاب دراین منطقه ضروری است.

مهدویانی اظهار داشت: واحدهای پتروشیمی به دلیل نوع فرایند، فاضلاب زیادی تولید می‌کنند که برای حفظ محیط زیست باید سیستم‌های تصفیه فاضلاب صنعتی راه‌اندازی شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در مورد تصفیه خانه پتروشیمی مبین گفت :به دلیل اینکه سیستم تصفیه فاضلاب پتروشیمی مبین برای تعداد مشخص واحدهای پتروشیمی طراحی شده است و تعدد طرح‌های پتروشیمی در دست اجرا ضروری است که برای واحدهای دیگر نیز واحدی همچون پتروشیمی مبین درنظرگرفته شود و یاهر واحد،سیستم تصفیه فاضلاب جداگانه داشته باشد.

مهدویانی با اشاره به اینکه چندین فاز پالایشگاهی نیز در این منطقه در دست ساخت‌است‌، افزود: بیشترین آلودگی فازهای پالایشگاهی درپارس جنوبی عمدتا آلودگی هوا است که تاکنون تا حد کمی نسبت به استقرار کنترل آلودگی هوا در این منطقه اقدام شده‌ است. این درحالی‌است که تاکنون پنج فاز پالایشگاهی در پارس جنوبی به بهره‌برداری رسیده‌است. 

وی اظهار داشت: مهار گازهایی که هم‌اینک از فازهای پالایشگاهی در پارس جنوبی می‌سوزد علاوه ‌برجلوگیری ازآلودگی هوا صرفه اقتصادی نیزخواهد داشت.

آدرس کوتاه شده: