به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه رییس بهداشت و درمان صنعت نفت استان بوشهر روز یکشنبه با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران گفت: از این تعداد بیش از 352 هزار نفر از آنان را ساکنین بومی مناطق جم و عسلویه و روستاهای همجوار و282 هزار نفر را کارکنان رسمی صنعت نفت و خانواده های آنان تشکیل می دهند.
دکتر مهرداد حسین زاده افزود: در بخش های بستری و اتاق عمل که جزو قسمت های پر هزینه خدمات درمانی است، حتی تا 90 درصد کل مراجعین را افراد غیر شرکتی تشکیل می دهند به گونه ای که از مجموع دو هزار و 700 عمل جراحی انجام شده، دو هزار و 100 عمل جراحی مربوط به ساکنین بومی منطقه بوده است.
وی افزود: از مجموع یک هزار و 16 سزارین و زایمان انجام گرفته نیز953 نفر مربوط به مادران غیرشرکتی بوده و از سه هزار و 771 بیمار بستری شده تعداد سه هزار و 270 نفر از ساکنین بومی بوده اند.
حسین زاده با بیان این که از کارهای مهم انجام شده در بخش درمان در سال 1388، افزایش پزشکان متخصص و فوق تخصص در مناطق جم و عسلویه بوده است، یادآور شد: در سال 1388 پزشک فوق تخصص قلب و عروق و پزشک متخصص روانپزشکی در درمانگاه منطقه ویژه شروع به کار کردند که به این ترتیب رشته های تخصصی پزشکی این مرکز به پنج رشته افزایش یافت.
رییس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر افزود: زمان حضور پزشکان متخصص قلب و عروق و رادیولوژی و ارتوپدی نیز در بیمارستان توحید جم افزایش یافته و درمجموع کلینیک های تخصصی بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر در سال 1388 به بیش از 73 هزار مراجعه کننده خدمات تخصصی ارایه کردند.
حسین زاده گفت: در سال 1388 به تناسب توسعه مراکز صنعتی جدید، پنج مرکز درمانی جدید شامل درمانگاه پالایشگاه فازهای 6 و7 و8 ، درمانگاه پالایشگاه فازهای 9 و10 ، درمانگاه کمپ شیرینو پتروشیمی ، درمانگاه مرکزی بوشهر و درمانگاه پایانه ها و مخازن پتروشیمی به بهره برداری کامل رسید
به گفته وی همزمان شش طرح توسعه ای نیز در بیمارستان توحید مورد استفاده قرار گرفت که مهم ترین آن راه اندازی بخش بستری 24 تخت خوابه در این بیمارستان و بازسازی بخش CSR و راه اندازی اتاق عمل ارتوپدی بود.
حسین زاده گفت: در بخش تدارکات و پشتیبانی نیز بازسازی و تجهیز 27 واحد مسکونی، بازسازی سردر ورودی بیمارستان توحید، نصب مخزن آب اضطراری در بیمارستان توحید، افزایش خطوط مخابراتی بیمارستان توحید و ارتقای مرکز تلفن این بیمارستان از اقدامات مهم انجام شده بود.
وی اظهار داشت: در سال 1388 با تحویل 12 دستگاه آمبولانس مجهز، بازسازی و تکمیل ناوگان آمبولانس در مناطق جم و عسلویه به انجام رسید و در حال حاضر 48 دستگاه آمبولانس جدید در سطح مناطق جم و عسلویه و مراکز درمانی مستقر شده اند.
رییس بهداشت و درمان صنعت نفت استان بوشهر گفت: در بخش ارتقای کیفیت نیز برای پنجمین سال متوالی استاندارد های سیستم مدیریت یکپارچه IMS شامل مدیریت کیفیت ISO 9001،مدیریت محیط زیستISO 14001، مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ISO 18001 بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر تمدید شد.
حسین زاده افزود: برای دومین سال متوالی گواهینامه2004 -ISO 10002 (مشتری مداری و رسیدگی به شکایت) مربوط به این بهداری تمدید شد و بیمارستان توحید جم و بخش قلب این بیمارستان مجددا به عنوان درجه یک شناخته شدند و طبق نظرسنجی های مدوام واحد طرح تکریم ارباب رجوع این بهداری، درصد رضایتمندی مراجعین نیز از 78 درصد در سال 1387 به 84 درصد در سال 1388 افزایش یافت .
وی افزایش فعالیت های آموزشی در سال 1388 را از نکات قابل توجه دانست و گفت : در سال 1388 جمعا 184 جلسه و کارگاه و دوره آموزشی برای پرسنل شاغل در این بهداری و همچنین جمعیت طبی تحت پوشش برگزار شد که دوره های آموزشی مهارت های هفت گانه زندگی، امدادگری و دوره های آموزش مدون پرستاری ، بیشترین تعداد دوره ها و شرکت کنندگان را به خود اختصاص دادند.
رییس بهداشت ودرمان صنعت نفت بوشهر در رابطه با فعالیت های انجام شده در بخش طب صنعتی و پزشکی خانواده نیز گفت: در سال 1388 در مجموع 85 درصد پرسنل رسمی واجد شرایط تحت معاینات دوره ای پزشکی قرار گرفتند که آنالیز نتایج آن توسط دو نفر از همکاران پزشک متخصص طب کار انجام و جهت استفاده بهینه و همچنین آشنایی مسوولان با مشکلات جسمی و روحی کارکنان تحت پوشش، برای مدیران شرکت های عملیاتی ارسال شده است .
حسین زاده افزود: البته پوشش معاینات طب صنعتی در بعضی شرکت ها همانند سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و شرکت پالایش گاز فجر 100درصد بوده است و حتی برای اولین بار و با همکاری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ، 96 درصد پرسنل پیمانکاری تحت پوشش این سازمان نیز تحت معاینات دوره ای قرار گرفتند که جمعیتی معادل یک هزار و 800 نفر را شامل می شود.
وی گفت: در بخش پزشکی خانواده نیز تعداد پرونده های تشکیل شده برای خانواده ها در چهار مرکز پزشکی خانواده شهرک شهید تندگویان ، شهرک ولی عصر(عج) ، شهرک توحید و پردیس از دو هزار 430 پرونده در سال 1387 به دو هزار و 900 پرونده در پایان سال 1388 افزایش یافته که بیانگر رشد 19 درصدی فعالیت در این بخش است.
حسین زاده راه اندازی طرح توسعه بیمارستان توحید جم (با مساحت دو هزار و 200 متر مربع )، افتتاح ساختمان جدید درمانگاه صنعتی شرکت پالایش گاز فجر جم و همچنین بازسازی بخشهای فیزیوتراپی و زایشگاه و اتاق عمل بیمارستان توحید، راه اندازی درمانگاه سایت دو پارس جنوبی ( سایت کنگان)، راه اندازی مرکز هدایت اورژانس منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و توسعه بخش قلب و عروق درمانگاه منطقه ویژه (راه اندازی خدمات اکوکاردیوگرافی و تست ورزش ) را از طرحهای مهم بهداشت و درمان صنعت نفت استان بوشهر در سال 1389 دانست که بتدریج طی سال جاری به بهره برداری خواهد رسید .