معاون سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران:

بخش خصوصی در نحوه استفاده از گازهای مشعل دارای اختیار است

(چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳) ۱۸:۰۱

معاون سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه تبدیل گاز مشعل به برق بر اساس فرض اولیه در نظر گرفته شده است، گفت: در صورتی که متقاضیان بخواهند می توانند نسبت به احداث واحدهای جی تی ال یا مینی ان جی ال، اقدام کنند و این امر بلامانع است.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس، علی کاردر، بعدازظهر امروز (۵ آذرماه) در جلسه توجیهی مزایده گازهای مشعل که با حضور متقاضیان در مجتمع فرهنگی- آموزشی کوشک برگزار شد، گفت: از میزان گاز مشعل مورد مزایده، بخش خصوصی می تواند ۳ هزار مگاوات برق تولید و به خارج از کشور صادرکند؛ این درحالی است که هم اکنون روزانه یکهزار مگاوات برق از کشور به خارج صادر می شود.

کاردر اجرای پروژه مزایده گازهای مشعل را بارزترین پروژه اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: کشور می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن از سوزاندن گازهای مشعل جلوگیری و ایجاد ارزش افزوده کند، ضمن اینکه این امر کاهش آلودگی های زیست محیطی را به همراه دارد.

متوسط قیمت پایه مزایده به ازای هر متر مکعب گاز ۳ سنت است

وی قیمت پایه مزایده را یک سوم قیمت فروش گاز به صنایع داخلی اعلام کرد و گفت: این قیمت با توجه به میزان ترشی گاز متفاوت است اما به طور متوسط برای هر متر مکعب گاز حدود ۳ سنت محاسبه می شود.
وی ادامه داد: بر اساس محاسبات قیمت پایه برای شیرین ترین گاز، ۴.۲ سنت و برای ترش ترین گاز ۱.۷۵ سنت در هر متر مکعب محاسبه می شود.

حجم ۲۰ میلیون متر مکعبی گازهای مشعل مورد مزایده

کاردر حجم کل گازهای مشعل مورد مزایده را حدود ۲۰ میلیون متر مکعب در روز اعلام کرد و افزود: این میزان نزدیک به تولید گاز یک فاز پارس جنوبی در روز است که با جمع آوری آن صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی در کشور انجام می شود.

به گفته وی، بیشترین گاز مشعل مورد مزایده مربوط به سکوی فروزان با حجم حدود ۵ میلیون مترمکعب گاز و کمترین گاز مشعل مورد مزایده حدود یک صدم میلیون متر مکعب است.

وی با بیان اینکه تبدیل گاز مشعل به برق بر اساس فرض اولیه در نظر گرفته شده است، افزود: در صورتی که متقاضیان بخواهند می توانند نسبت به احداث واحدهای جی تی ال یا مینی ان جی ال، اقدام کنند.

حضور بخش خصوصی به عنوان سرمایه گذار در پروژه های ساخت ان جی ال

وی توضیح داد: در گذشته واحدهای ان جی ال ها از سوی شرکت ملی نفت ایران ساخته می شد و بخش خصوصی تنها به عنوان پیمانکار همکاری می کرد، اما در رویکرد جدید حضور بخش خصوصی در این پروژه به عنوان سرمایه گذار در نظر گرفته شده است.

کاردر زمانبندی اجرای پروژه تبدیل گازهای مشعل به محصولات با ارزش افزوده را یکسال اعلام کرد و گفت: در صورتی که سرمایه گذار بتواند زودتر از یکسال پروژه را به اتمام برساند، به ازای هر ماه ۳۰ درصد کل قیمت به بخش خصوصی تخفیف داده می شود.
نرخ بازگشت سرمایه پروژه گازهای مشعل حدود ۳ سال است

وی بازگشت متوسط سرمایه در این پروژه را حدود ۳ سال اعلام کرد و گفت: برگشت نرخ سرمایه در پروژه، بیشتر بستگی به خود سرمایه گذار و نحوه سرمایه گذاری و سرعت پیشرفت پروژه دارد در صورتی که در این زمینه موفق عمل کند به طور یقین برگشت سرمایه در مدت زمان کوتاه تری محقق خواهد شد.

معاون امور سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه شرایط حضور شرکت های خارجی برای شرکت در مزایده گازهای مشعل فراهم است، گفت: شرکت های خارجی می توانند طبق قانون فیپا در داخل کشور ایران، شرکت ثبت کنند و در مزایده تبدیل گازهای مشعل به برق، GTL و مینی LNG شرکت کنند.

کاردر با بیان اینکه گاز مشعل حداقل تا پایان سال ۱۳۹۸ به بخش خصوصی اختصاص داده می شود، اضافه کرد: در صورتی که واحدهای خود وزارت نفت برای استفاده از گازهای همراه نفت دیرتر به مدار آمد ممکن است بتوانیم تحویل گاز به متقاضیان را ادامه دهیم اما تعهد قطعی ما تا پایان ۱۳۹۸ است.
افزوده شدن گازهای مشعل شرکت گاز به مزایده

وی از افزوده شدن گازهای مشعل شرکت ملی گاز ایران به فهرست گازهای مشعل قابل واگذاری در مزایده  خبر داد و گفت: افزون بر گازهای مشعل مربوط به شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت نفت مناطق مرکزی، شرکت نفت فلات قاره ایران و نفت و گاز اروندان، گازهای مشعل شرکت ملی گاز ایران نیز به فهرست گازهای مشعل قابل واگذاری در مزایده افزوده شد.

به گفته وی، این گازهای مشعل مربوط به فاز یک، فاز ۲ و ۳، فاز ۴ و ۵، فاز ۶ و ۷ و ۸ و فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی است.

 شرکت ملی نفت ایران به منظور جلوگیری از سوختن گازهای مشعل با هدف ایجاد ارزش افزوده از این منابع و کاهش آلودگی های ناشی از سوختن این گازها، روز دوشنبه (۲۶ آبان ماه) اقدام به اعلام فراخوان عمومی کرد.

در پی اعلام این فراخوان، نخستین جلسه توجیهی ظهر امروز (۵ آذرماه) در ساعت ۱۴ در محل مجتمع فرهنگی، آموزشی کوشک، با حضور متقاضیان برگزار شد. این جلسه تا ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه امروز با حضور نمایندگانی از شرکت ملی نفت و گاز ایران، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت نفت فلات قاره، شرکت نفت مناطق مرکزی و شرکت نفت و گاز اروندان، ادامه دارد.

در این جلسه توجیهی به تمامی سوالات متقاضیان در مورد میادین و فرآیند مزایده پاسخ داده می شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران

 

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید